• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

16.10.2020

23:20

VISOKI PREDSTAVNIK U BiH OTVORENO PROTIV SRBA   Incko stopira izgradnju aerodroma u Trebinju

Balkan

VISOKI PREDSTAVNIK U BiH OTVORENO PROTIV SRBA Incko stopira izgradnju aerodroma u Trebinju

Podeli vest

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Valentin Incko ponovo, kao po običaju, radi na štetu Srba i Republike Srpske! Ovoga puta Incko je podržao vlasti Federacije BiH u sporu koji vode sa vlastima u Republici Srpskoj u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju

Vlast u Sarajevu osporava Srpskoj i gradu Trebinju pravo raspolaganja nad zemljištem na kojem bi trebalo da bude izgrađen aerodrom. Zvanično Sarajevo poziva se na odluku Ustavnog suda BiH po kojoj je čitavo poljoprivredno zemljište u vlasništvu BiH, a ne entiteta i gradova. Ovaj stav podržava i Incko, koji je za Radio 'Slobodnu Evropu' rekao da RS mora da poštuje odluke Ustavnog suda BiH.
- Svako eventualno raspolaganje ili dodeljivanje javne, tj. državne imovine mora biti u skladu s relevantnim zakonima, uključujući i Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom BiH, kao i sa relevantnim odlukama Ustavnog suda BiH - naveo je Incko.

Ne poštuju Dejton

Incko dobro zna da je odluka Ustavnog suda BiH u suprotnosti s Dejtonom, ali mu to ne smeta da radi na štetu RS
Anđelko Kozomara, analitičar



Komentarišući stav visokog predstavnika za BiH, analitičar Anđelko Kozomara kaže da ga on nimalo ne iznenađuje.
- Valentin Incko, kad god mu se ukaže prilika, radi na štetu RS i uvek staje na stranu vlasti Federacije BiH. Stoga ovakav njegov stav uopšte ne čudi, iako Incko dobro zna da je odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu potpuno neustavna i da nije u skladu sa Dejtonskim sporazumom - ističe Kozomara, podvlačeći da u ovom sporazumu jasno stoji da BiH nema nikakvu imovinu, već da ona pripada entitetima i opštinama:
- Ustavni sud je ovakvu odluku doneo po nalogu sarajevske političke elite i uz podršku troje stranih sudija, koji, uz još šest sudija iz redova Bošnjaka, Srba i Hrvata, čine ovaj sud. Oni uvek glasaju u korist Bošnjaka i tako preglasaju sudije Srbe i Hrvate, bez obzira na to da li je odluka koju donose u skladu sa Ustavom ili ne - ističe Kozomara i dodaje da vlasti u Federaciji BiH ne interesuje interes građana, već samo gledaju kako će da nanesu štetu RS, a u ovom slučaju i Srbiji, koja je investitor i koncesionar aerodroma u Trebinju.
 

Moj ugao - Milenko Jovanov, potpredsednik SNS


Oni nisu samo protiv aerodroma već protiv celokupne RS. Aerodrom će, na sreću srpskog naroda sa obe strane Drine, biti izgrađen, pa će nam srpska Hercegovina biti mnogo bliža nego do sada. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija