• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.10.2020

12:06

ĐE NATO INSTALIRA BAZE, FUKARLUKOM ZEMLJA ZAUDARA! Crnogorci pesmom brutalno ismejali odlazećeg ministra odbrane i zapretili bunom! (VIDEO)

Balkan

ĐE NATO INSTALIRA BAZE, FUKARLUKOM ZEMLJA ZAUDARA! Crnogorci pesmom brutalno ismejali odlazećeg ministra odbrane i zapretili bunom! (VIDEO)

Podeli vest

Odlazeći crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković ostao je gluv na apele građana da se spreči održavanje vojnih vežbi na Sinjajevini te je jedan meštanin Žabljaka pokušao da dopre do njega "ubojitim oružjem"

Radenko Pile Vuković kaže da već dve godine meštani brane Sinjajevinu i planinu Durmitor, Crno jezero, reku Bukovicu i crkve, a da trenutno stanje može da opiše samo na jedan način.

Uoči održavanja vojne vežbe, Vuković je isukao svoje najjače oružje i rafalom stihova poručio ministru odbrane da "beži sa ovih planina, da na svom imanju pravi poligon i postavlja NATO radare". Dodao je još i da tamo "đe NATO instalira baze, fukarlukom zemlja zaudara", naglasivši da takvi potezi neće proteći "bez narodnog ustanka i bune".

Stihove Vukovića prenosimo u celosti:

Ti ministre, za odbranu što si,
vojničkim se znanjem ne zanosi,
nego bježi sa ovih planina
to je bilo naše od davnina.

S lica mjesta prenosim ti stanje,
da ti ideš na svoje imanje,
pa poligon za vježbanje pravi,
na kolibu NATO radar stavi,
te posmatraj sa radara toga
Stoltenberga, komandanta svoga,
i njegovoj ljepoti se divi,
a seljaka pušti neka živi,
nek planinom javi svoja stada
i životu boljemu se nada.

U planinu đe cvijeta cvijeće
iz svijeta da dovoze smeće,
kad izdižu ljudi na katune
da slušaju rafal i plotune.

I dijete u koćeti znade,
đe se vojni poligoni grade
i đe NATO instalira baze,
đe se polja tenkovima gaze
tu zelene trave ne udara,
fukarlukom zemlja zaudara,
tu se svaki život osakati,
a voda se i zemlja galati.

Neka znaju sluge i poltroni
graditi se neće poligoni,
na planinu našu i katune
bez narodnog ustanka i bune.

Podsetimo, nekoliko desetina meštana, eko-aktivista, planinara i ljubitelja prirode koji se protive održavanju vojnih vežbi na Sinjajevini provelo je noć na minus tri stepena Celzijusovih na ovoj planini. Oni su se uz gusle i vatru smestili na lokaciji Margita, na kojoj je predviđeno gađanje minobacačima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 3 godine

Ovako glup samo Srbin iz Crne Gore može da bude

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija