• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2020

13:49

ABAZOVIĆA SRBI DOVELI NA VLAST, a njegov komentar o novoj vladi je VRHUNAC LICEMERJA!

Balkan

ABAZOVIĆA SRBI DOVELI NA VLAST, a njegov komentar o novoj vladi je VRHUNAC LICEMERJA!

Podeli vest

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i kandidat za ministra odbrane rekao je danas da je najvažnije što pre formirati vladu kako bi se ona što pre uhvatila u koštac sa nagomilanim problemima u Crnoj Gori. Naveo je da mu u budućoj vladi koju je predložio mandatar Zdravko Krivokapić nedostaju predstavnici manjina, ali i žene, dok predstavnike srpskog naroda koji ga je i doveo na vlast - ne spominje

"Manje je bitno ko će personalno biti u vladi. Ko god bude, svoj posao će raditi odgovorno, pošteno i u korist građana. Dajem svoje obećanje da sa mnom neće biti nikakav problem. Najvažnije je da proces dovedemo do kraja, i da građani dobiju, po prvi put u istoriji vladu koja je reformska i koja će uraditi mnoge stvari koje ona prethodna nažalost nije", rekao je Abazović za televiziju Nova S.

Izrazio je očekivanje da prilikom glasanja za novu vladu neće biti problema i da će "sve kolege iz bivše opozicije glasati za predlog mandatara". Apelovao je da se sednica sazove što je ranije moguće, a povodom rešenja koja je ponudio Krivokapića, kaž da ima zamerke, ali da ipak podržava njegove odluke.

Smatra da je trebalo da bude predstavnika manjinskih naroda unutar vlade, ali dodaje da računa na najavu mandatara da će to zadovoljiti kroz neke druge koncepcijske pristupe unutar organizacije.

"Voleo sam da bude više žena. Četiri resora su spojena u jedan, imao sam dilemu da li će to da poveća efikasnost ili da je umanji. Ali to su neke lične opservacije, koje će vreme da pokaže da li su ispravne", rekao je.

Abazović povodom kritika što će baš on biti predložen za ministra odbrane iako nije vojno lice kaže da misli da je njegova građanska pozadina prednost, a ne nedostatak. Navodi da je Crnoj Gori potreban ministar odbrane koji je civil, a ne vojno lice, "jer želimo da afirmišemo pacifistički koncept odbrane".

Dodaje da je spreman da preuzme tu funkciju ako mandatar proceni da može da bude od koristi, ali i da neće praviti problem ako je procena da ministar odbrane treba da bude neko drugi.

"Bilo bi arogantno da pričam o svojoj ekspertizi, ali mislim da moj CV malo ko ima, a i moje kontakte. Ne želimo da taj resor pretvorimo u mračan kao što je to bilo u prošlom periodu. U tom kontekstu, ministar odbrane bi trebalo da se vodi tim načelima", zaključuje Abazović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
oskar

pre 3 godine

Nisu ga doveli Srbi nego GRADJANI CRNE GORE ( ustvari da nije bilo Abazovica , nikada Vladu Krivokapic ne bi sastavio nego bi Vladu vodili Djukanovicevi ) , ako nastavimo da pisemo i govorimo ovakve gluposti, svi strani faktori ce imati zasto da nas prozivaju da se mesamo u unutrasnje stvari CG....

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija