• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

19.11.2020

11:38

A, GDE JE PRAVDA ZA PROTERANE I UBIJENE SRBE?! Bivši hrvatski ministar traži da se Srbiji ne dozvoli ulazak u EU, razlog je, blago rečeno, LICEMERAN!

Balkan

A, GDE JE PRAVDA ZA PROTERANE I UBIJENE SRBE?! Bivši hrvatski ministar traži da se Srbiji ne dozvoli ulazak u EU, razlog je, blago rečeno, LICEMERAN!

Podeli vest

Bivši ministar pravosuđa Hrvatske Dražen Bošnjaković smatra da se Srbiji ne sme dati zeleno svetlo za ulazak u EU sve dok ne dokaže da se temelji na vladavini prava

Bivši ministar Dražen Bošnjaković je u jednoj emisji na HRT-u govorio o procesuiranju ratnih zločinaca. Rekao je da su u Hrvatskoj četiri specijalizovana suda za ratne zločine – u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, kao i četiri državna tužilaštva koja imaju specijalna odeljenja za procesuiranje ratnih zločina.

- Teško je u tim delima voditi postupak. Često su počinioci tih dela nedostupni, a i svedoci su nedostupni. To nisu laki dokazni postupci, teško je doći do dokumenata ili do svedoka - kazao je Bošnjaković.

Dodao je i da na tome i dalje treba raditi.

U tom kontekstu pomenuo je i Srbiju, za koju je rekao da joj ne treba dati zeleno svetlo za ulazak u EU sve dok ne dokaže da se temelji na vladavini prava, a to je da se suoči sa svojom prošlošću i sa svojom ulogom na ovim prostorima.

Smatra i da Srbija mora procesuirati ljude koji su činili ratne zločine. Rekao je i da se u Srbiji vode postupci protiv jednog manjeg dela ljudi, ali da i to ide vrlo sporo i da je to premalo "za sve ono zlo koje je na ovim prostorima počinjeno“.

 

 

- U procesu pregovora, Hrvatska se ne sme pomiriti s tim da Srbija ne procesuira sve ono što je moguće - naglasio je Bošnjaković i dodao kako Hrvatska može blokirati pregovore i ponovio da svaka zemlja koja ulazi u EU, a tako je bilo i s Hrvatskom, mora dokazati da se temelji na vladavini prava.

Izjavio je i da su poruke koje su juče poslate, to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao izaslanika Verana Matića koji je kleknuo na Ovčari, a Boris Milošević bio u Koloni sećanja, poruke koje daju nadu da će odnosi biti bolji i da ćemo postići napretke.

On zaključuje i da je potrebno još vremena da sve slegne i da pravda treba biti zadovoljna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
haha

pre 3 godine

ali najsmesnije i bude kada ove ustase i ovi mafijasi i kojaci sa kosova su za EU i USA "partneri" i kao oni ces nas da uce vladavini prava, i tako tim stvarima... :D

Vera

pre 3 godine

Najsmešnije je to šta ti četnici ne izbiše na to katoličko more i milijarde ni 40ih zbog koljača Ustaša ni 90ih zbog maestralnih Branitelja a sada ćute o njemu kako su im lepo zatvorili usta 95g a bilo vekovno srpsko hahahahahaha

eu

pre 3 godine

Srbiji ide u prilog da joj svi blokiraju ulazak u raspalu EU, jer mi ionako necemo da udjemo. Ova situacija gde smo mi zvanicno kandidati, a molimo se za sto vise prepreka da udjemo, je savrsena, do daljnjeg.

Mesa

pre 3 godine

Napravite berlinski zid i izolujte skroz srbiju

Milan

pre 3 godine

Gadovi i ustaški monstrumi krvoločni ne mogu nama da govore šta da radimo i kako da živimo. Naše zločince koliko god ih ima treba da kaznimo ako već nisu kažnjeni ali Hrvati nemaju moralno pravo da bilo šta prigovaraju i ucenjuju. Istrebili su mi porodicu u drugom svetskom ratu a isterali više stotina ljudi iz svojih domova sve ih sistemski opljačkali i sad puštaju ovakve da bulazne gluposti. Ko si ti moralna gromado da nas ucenjuješ? Mi ne treba da ulazimo u EU ako sa Hrvatima treba da delimo suverenitet. Dosta je Jugoslavije i bratstva i jedinstva.

Čedo

pre 3 godine

Ništa neočekivano od ustaša, imaju sudove utemeljene na rasizmu, nacizmu, semitizmu, da im i fašisti pozavide. Samo im ponestaje osim srba, jevreja i roma sve više i normalnih hrvata. Zlo će kao i šiptarski kriminalci pojesti samo sebe, za koju deceniju biće manjina i oni sami, prodaje se sve bankama, a od obale ostaće im krš. 2030. će gledati svoju lepu samo na fotkama.

NEBOJŠA

pre 3 godine

ееее из твојих уста у божије уши !!! НИКАД ДА НАС НЕ ПРИМИТЕ !!! А ИО НИСМО НИКАКВИ ЧИМ НЕКО ОД НАС ТРАЖИ ДА УЂЕМО У ОВАКВУ ЕУ !!!

perica

pre 3 godine

Možda je ovaj u pravu.Šta će Srbija u zločinačku organizaciju( naravno nisu svi zločinci, većina, da) a medju tom većinom i "lijepa njihova".

Ja BL

pre 3 godine

Srbija se treba suočiti sa prošlošću........?????? Njima je bolje da se sa svojom ne suočavaju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija