• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.11.2020

16:32

MANDIĆ VEST O SMRTI PATRIJARHA PRIMIO KAO O GUBITKU NAJBLIŽEG! Bdeo je nad najvećom ranom srpskog naroda...

Balkan

MANDIĆ VEST O SMRTI PATRIJARHA PRIMIO KAO O GUBITKU NAJBLIŽEG! Bdeo je nad najvećom ranom srpskog naroda...

Podeli vest

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Andrija Mandić, uz saučešću SPC povodom smrti parijarha Irineja, kaže da je tu vest primio kao o gubitku najbližeg

Mandić kaže da je patrijarh bio nepokolebljivi branilac vere pravoslavne, brižni pastir i predvodnik, veliki čovek i Srbin.

Smrću je, dodao je, odložio svoje preteško ovozemaljsko breme i, kako je naveo, "pohrlio u susret onome kome je posvetio citav svoj život".

Istakao je i da je bila čast i privilegija hodati ljudskim i duhovnim pravcem koji je on trasirao.

- Njegov blagoslov i podrška u trenutku kada se činilo da je sve potonulo i izgubljeno bili su nam podstrek za odlučan otpor progonu i ponižavanju Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori - naveo je Mandić.

Često osporavan od onih kojima je smetala njegova sabornost, on je, navodi Mandić, blagosiljajući svoje neprijatelje, bez odmora i umora radio na ucvršcivanju jedinstva Crkve i odbrani nacionalnog i duhovnog identiteta i jedinstva srpskog naroda.

Foto: printscreen

- Bdeo je nad najvećom ranom srpskog naroda ovoga veka, Kosovom, ni za trenutak ne zaboravljajući ni sve ostale srpske duhovne enklave od Australije, Afrike i obe Amerike. Istorija će zabeležiti da je za njegovog života završena najveća srpska bogomolja Hram Svetoga Save - naveo je Mandić.

Istakao je da u ove dane velikih gubitaka i velike tuge srpskog naroda, amaneti i blagoslovi dvojice velikih pastira, Irineja i mitropolita Amfilohija, obavezuju na još veće jedinstvo i snažniji otpor pokušajima da se obezvredi doprinos koji je srpski narod dao uspostavljanju i istorijskom trajanju Crne Gore i da se izgura na marginu politicke scene.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija