Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

30.11.2020

13:01

NIKAKO DA SE DOZOVU PAMETI! Crna Gora ne odustaje od proterivanja ambasadora Srbije!

Balkan

NIKAKO DA SE DOZOVU PAMETI! Crna Gora ne odustaje od proterivanja ambasadora Srbije!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je danas da neće povući odluku o proterivanju ambasadora Srbije u toj zemlji, Vladimira Božovića, javljaju crnogorski mediji.

Podsećanja radi, Srbija je juče odlučila da povuče prethodno donesenu recipročnu meru, kojom je ambasador Crne Gore u našoj zemlji, Tarzan Milošević, proglašen za "persona non grata".

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, kao i evropski komesar Oliver Varhelji, kako navode, pozdravlja odluku Vlade Republike Srbije da odustane od proterivanja ambasadora Crne Gore u Srbiji, jer za to, poručuju iz MSP, nije ni bilo razloga.

Tarzan poštuje Srbiju

- Ambasador Tarzan Milošević predstavlja svoju zemlju poštujući Republiku Srbiju, ne mešajući se u njena unutrašnja pitanja, sa uzdržanošću prema zemlji domaćinu čak i onda kada se Crna Gora grubo vređala i ponižavala sa različitih adresa u Srbiji, crnogorski državni simboli skrnavljeni, a zbog toga reagovale i različite međunarodne adrese - saopšteno je iz MSP Crne Gore.

Foto: Informer

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević

- Za razliku od našeg, ambasador Srbije u Crnoj Gori, u kontinuitetu se mešao u unutrašnja pitanja zemlje u kojoj službuje, svojim interpretacijama istorije dovodeći u pitanje njenu samostalnost i nezavisnost, negirajući Rezoluciju Skupštine Crne Gore o nelegitimnoj Podgoričkoj skupštini, za koju se zna šta je predstavljala u našoj istoriji - ističu u saopštenju.

- Na ovo mu je iz Ministarstva spoljnih poslova više puta skrenuta pažnja, uz upozorenje da se radi o nedozvoljenom i nediplomatskom ponašanju prema zemlji domaćinu. Nažalost, uzalud i bez razumevanja - poručuju iz ministarstva.

Neće promeniti odluku

Zbog toga, kako dodaju, ova Vlada i Ministarstvo neće povući svoju odluku.

- Tim više što neshvatljiva izjava premijerke Ane Brnabić u stvari govori da je ambasador Božović zapravo prenosio i zvanične stavove srpske Vlade, što je potvrda i nastavak grubog mešanja u unutrašnja pitanja Crne Gore - stoji u saopštenju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rambo

pre 3 godine

Kada nesto radis,radi do kraja,nema povlacenja ko pi..a!!!

Jadni smo

pre 3 godine

Pa naravno da nece promeniti odluku. Oni su ipak drzava, a i clanica NATO i moze im se, a ne ko ova druga strana koja je zamutila vodu pa sad kuka ko beba!

Vla

pre 3 godine

Jel ti jednu mesnu zajednici nazivas drzavom, ha ha ha ha ha, jednom sa Bio u Tom selu na letovanje I rekoh sebi nikad vise, a proslo je vise od 20 godina, kakav predsednik takva mesna zajednica, puna lopova I kriminalaca

Penzioner

pre 3 godine

Dali smo još jednu šansu da nas bednici sa juga još jače ošamare! Ako su gospoda iz vlasti bez trunke dostojanstva, narod nije i kao takav treba bolje rukovodstvo!

zdjurdjevic

pre 3 godine

Tako rade suverene države, a ne hoću da kakim neću da kakim

Trig

pre 3 godine

Crna Gora suverena drzava?Hajte,molim vas.......ne morate pisati gluposti

zoran

pre 3 godine

I ne treba da povuku odluku..šta misli Božović šta je?

tadija64ZEMUN

pre 3 godine

neverovatno crnogorci proterali crnogorca u SRBIJU

milankukic

pre 3 godine

ovo sto je Srbija sad uradila pljunula je sama sebe ako si doneo odluku nema povlacenja jer sad ce ceo svet da nas voza kako hoce posto nemamo stav vec gore dole Srbijo ili cuti ili nepopustaj da nas gaze

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija