• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

11.12.2020

17:06

ĐUKANOVIĆ NA SIGURNOSNOM FORUMU OPET UDARA NA SRBIJU! Milu Rusija i SPC predstavljaju najveću BEZBEDONOSNU PRETNJU!

Balkan

ĐUKANOVIĆ NA SIGURNOSNOM FORUMU OPET UDARA NA SRBIJU! Milu Rusija i SPC predstavljaju najveću BEZBEDONOSNU PRETNJU!

Podeli vest

U Podgorici je danas počeo "To Be Secure“ forum, koji organizuje Atlantski savez (ASCG) i na kome učestvuju najviši državni zvaničnici Crne Gore i regiona. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović na forumu je izneo stav da SPC ugrožava suverenitet Crne Gore i da Rusija atakuje na Evropu i NATO

Istakao je da je Crna Gora od devedesetih godina prošlog vijeka do 2006. uspjela da sačuva mir i učvrsti međuetnički sklad.

- Postali smo članica NATO iako je Crna Gora država koju je NATO bombardovao devedesetih - dodao je on.

Poručio je da će Crna Gora nastaviti da se ekonomski razvija, i kazao kako je uvjeren da će, usljed ozbiljnih problema, bez obzira na promjenu vlasti to biti prioritet.

Đukanović je kazao da je SPC obavila važan dio posla za "velikosrpski nacionalizam" i za Rusiju, te da SPC ugrožava suverenitet Crne Gore i građansku državu, kao izvođač radova "posrbljavanja" Crne Gore.

Foto: AP photo

Dodao je da Rusija atakuje na jedinstvenu Evropu i NATO, te da je NATO potreban svijetu. Đukanović je kazao da se „uzavrelom nacionalizmu“ koji se mogao uočiti u susret izborima 30. avgusta mora odgovoriti jakim evropskim putem.

- Odgovor na taj problem mora biti evropski. Vrijeme je za redefinisanje i osavremenjavanje državne politike - rekao je Đukanović.

Bečić: Crna Gora nema namjeru da mijenja spoljnopolitički kurs

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da su Sporazumom koji su potpisale koalicije na vlasti potvrdili da nemaju nameru da menjaju spoljno-politički kurs zemlje.

Pored tog puta, Bečić je rekao da nameravaju da jačaju i građanski karakter zemlje.

- Mi jesmo mala članica NATO, ali značajna - rekao je Bečić.

Foto: printscreen

Ambasadorka SAD: Korupcija i organizovani kriminal glavni izazov za Crnu Goru

Američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke je poručila da su korupcija i organizovani kriminal glavni izazov sa kojim se Crna Gora mora suočiti u budućnosti.

S tim u vezi su, kako je kazala, potrebne konkretne reforme kako bi institucije funkcionisale kako treba, a tim reformama mora da prethodi politička volja.

- Nova vlada je obećala nultu toleranciju na korupciju, građani očekuju da će to ispuniti - istakla je.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija