• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

15.12.2020

18:17

LAVROV O SKANDALU U BiH: Komšić i Džaferović postupili po nalogu spoljnih snaga

Balkan

LAVROV O SKANDALU U BiH: Komšić i Džaferović postupili po nalogu spoljnih snaga

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je večeras da su hrvatski i bošnjački član Predsedništva BiH ranije danas bojkotovali susret sa njim po nečijem nalogu, izražavajući interese nekih spoljnih snaga

Lavrov je rekao da je on razmenio mišljenja sa srpskim prijateljima u BiH.

- Incident koji ste pomenuli nije suštinski za stav Rusije za razvoj odnosa sa narodima BiH. A, političari koji su doneli tu odluku, mislim da nisu samostalni, očigledno rade po nečijem nalogu i verovatno izražavaju interese ne većine svojih birača, nego interese spoljnih snaga, koje nisu zainteresovane za razvoj ne rusko-bosanskih ili srpskih odnosa, nego uopšte za to da zemlje Zapadnog Balkana realizuju svoje pravo na izgradnju uzajamno korisne saradnje sa svim spoljnim partenrima - rekao je Lavrov.

On je podsetio da je bivša šefica diplomatije EU Federika Mogerini, pre nekoliko godina, kada je delegacija Rusije dolazila na Balkan, uključujući i BiH, rekla da je to zona interesa EU i da drugi, uključujući Rusiju, nemaju tu šta da rade.

To je filozofija duboko ukorenjena u više evropskih zemalja, još od kolonijalnih vremena. Ne možemo da uradimo ništa po tom pitanju, ali je neophodno suprotstavljati se tom neprihvatljivom pristupu i mentalitetu -  rekao je Lavrov.

Članovi Predsednistva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, bojkotovali su susret sa Lavrovim, obrazlažući to time da ruski zvaničnik nije poštovao institucije i Ustav BiH.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Šta je očekivao?...otvoreno radi samo za jednu stranu.

SVET SE SMEJE KOMŠIĆU I DŽAFEROVIĆU, ONI ĆE OMALOVAŽAVATI SVETSKU VELESILU! Dodik razmontirao dvojac iz Predsedništva BiH zbog bojkota Sergeja Lavrova!
Balkan

SVET SE SMEJE KOMŠIĆU I DŽAFEROVIĆU, ONI ĆE OMALOVAŽAVATI SVETSKU VELESILU! Dodik razmontirao dvojac iz Predsedništva BiH zbog bojkota Sergeja Lavrova!

Članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić nedolaskom na sastanak sa šefom diplomatije Ruske Federacije Sergejem Lavrovom naneli su štetu upravo onome za šta se formalno zalažu a to je BiH, koja je imala tu čast da je poseti jedan od vodećih svetskih diplomata, izjavio je danas srpski član i predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik

15.12.2020

12:58

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija