• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra.co

31.12.2020

18:31

BRUTALNA NOVOGODIŠNJA ČESTITKA BAKIRA IZETBEGOVIĆA! TRAŽI OD BAJDENA DA UKINE SRPSKU! Srbi mu poručili, samo napred, to znači nestanak BiH!

Balkan

BRUTALNA NOVOGODIŠNJA ČESTITKA BAKIRA IZETBEGOVIĆA! TRAŽI OD BAJDENA DA UKINE SRPSKU! Srbi mu poručili, samo napred, to znači nestanak BiH!

Podeli vest

Lider SDA Bakir Izetbegović pozvao je na promenu Ustava BiH, ukidanje kantona i entiteta. Očekuje i angažman nove američke administracije na ustavnim promenama, koje vode ka jednom predsedniku i Vladi BiH

Izjave lidera SDA potvrda je da nisu odustali od tzv. građanske BiH, u kojoj bi Bošnjaci dominirali, na što Srpska ne pristaje, rekao je savetnik srpskog člana Predsedništva Radovan Kovačević. Isto je poručio i predsednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Spisak novogodišnjih želja Bakira Izetbegovića i ničim utemeljene tvrdnja da je u Republici Srpskoj veća smrtnost od korone nego u Federaciji - u najkraćem to je rezime pres konferencije lidera SDA.

Izetbegović se obrušio na Savet ministara, Milana Tegeltiju, nije štedeo Dragana Čovića, a ni ruskog ambasadora u UN... Najviše mu smeta, kaže, bahatost srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, aludirajući na njegov nastup u Savetu bezbednosti.

Za Izetbegovića nije bahatost i skandal kada dva člana Predsedništva odbiju susret sa ruskim šefom diplomatije. To je, po njegovom mišljenju, patriotizam i odbrana države. Lakše bi, kaže, rešavali migrantsku krizu, evropski put, ekonomsku situaciju, samo da se odmaknu od postojeće ustavne strukture, jer su entiteti i kantoni prevaziđen relikt rata.

- Trebamo dobrovoljno doći do preustroja zemlje koji neće biti baziran na ratnim i etničkim podelama. Je li ovo moguće ili će ostati pusta želja u Deklaracija SDA? Ja mislim da je moguće - kaže Izetbegović.

Ustavne promene koje brišu i najmanju nadležnost Republike Srpske su ništa drugo do neostvarene želje Bakira Izetbegovića, navode mediji u RS.

SVET JESTE STAO 2020. ZBOG KORONE, ALI UBISTVA, PROTESTI, RATOVI NE ZNAJU ZA PANDEMIJU! Šest događaja koji su obeležili svet!

Optužbe da je aktuelni saziv Saveta ministara najgori, zapravo su potvrda da jedino na taj način može da radi a ne kao neka Vlada, čemu se nada političko Sarajevo, kaže Kovačević.

- Nikada se ne može razgovarati o bilo kakvom umanjenju nadležnosti Republike Srpske, a pogotovo da Srpske ne bude. Dakle, dejtonska BiH je jedini model i jedino na taj način može da opstane, a sve drugo je avantura koja vodi u pravcu da nestane BiH, a Republike Srpske će uvek biti - poručuje Kovačević.

I Hrvati su odavno prepoznali namere SDA i tzv. probosanskih partija da pričom o građanskoj državi zakamufliraju nameru pravljenja BiH u kojoj bi Bošnjaci dominirali.

Foto: Tanjug/Fotoilustracija

NA BRANIKU SRPSKE Željka Cvijanović i Miorad Dodik

- U zadnje vreme potpuno otvoreno se govori od Bakira Izetbegovića i ostalih tzv. probasnskih snaga da treba napraviti građansku državu kako građani ne bi bili sputani, a u suštini se treba ostvariti dominacija Bošnjaka. Očito je na sceni namera da uradi nešto što je nečiji „babo" započeo, ali imamo dovoljno snage da to sprečimo - kaže predsednik FBiH.

DVA DANA PRED IZBORE 30 AUTOMATA I PREKO 16.000 METAKA dopremljeno za ANB i Generalštab! DF otkrio kako su milovci spremali DRŽAVNI UDAR!

Izetbegović ne samo da je branio migrantsku, „s*ksi politiku" ministra bezbednosti BiH Selma Cikotića, već je napadao Tužilaštvo BiH zbog nepravednih optužnica protiv stranačkih drugova Fadila Novalića i Osmana Mehmedagića. Ni trunke samokritike što dve godine nakon izbora nije formirana federalna vlada, ali zato salve optužbi ka Beogradu i Zagrebu. Svi su krivi samo Sarajevo i SDA nisu, navode mediji u RS ironično. I na kraju sramotna izjava da ga vređa kada ga porede sa nacionalnim liderima Srba i Hrvata Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, zaključuje RTRS.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 3 godine

...Бакир Из(м)етбеговић баш као и отац му сања Босну у којој ће Муслимани бити поново аге и бегови а Срби само послушна раја без икаквих права ( осим да раде за њих!) ...Сања он стално муслиманску декларацију бабе свог у којој ће Босна бити сталешка монархија са муслиманском елитом - која ће на "диреке и меке душеке" све дуван пушећи, владати - док сви остали за њих рмбаче...! То је смисао УНИТАРНЕ БИХ за коју се Бакир залаже, не схватајући баш као и његов рахметли Бабо, да ће морати "засукати" рукаве и почети да ради, уместо што стално сања - "леба без мотике"...

dera

pre 3 godine

" Gladnom " ja malo i kad se prejede . Bakire , vodi narod ravnim putem , mani se halakanja i osvajacke prozdrljivosti , nikom to nije nista dobro donelo , vidis li koliko ti je naroda gladno , boso , jedva sklapa dan sa danom . sam ti ne mozes nista , a te sto prizivas doci ce samo ako ima sta da odnesu , uzmu , otmu,... jer da hoce da pomognu donirali bi stogod , ili jos bolje otvorili bi posao i zaposlili sirotinju . No znaju oni dobro da tu nema za njih " srece " . Zato radi nesto korisno za narod , ne lazi ih, obezbedi im da zarade koru hleba , ne pljuj , ne izezivaj ,..... Ne guraj narod u zlo .

Srbin

pre 3 godine

Sledice odmah i referendum koji ce biti 1000% RAZLAZ. Svako sebi. To Srbi a ni Hrvati ne zele. Mi necemo sa vama u toj vasoj gradjanskoj, drzavi mi imamo svoju drzavu Republiku Srpsku koju ce mo braniti svim sredstvima.

Sveznam

pre 3 godine

Pa mi srbi jedva cekamo a tada ce uslediti "R E F E R E N D U M" i napokon razlaz 100% sa vama. Tada ce doci sloboda srpskom a i hrvatskom narodu. Da se resimo jednom turskog jarma.

SJ Peša Brčko

pre 3 godine

Ajde turčine pokušaj ukinuti RS budi siguran da će mo zapaliti to što je ostalo od nakaradne kvazi države.

JOVAN

pre 3 godine

KAKAV UM TAKVA MU I ŽELJA.SREĆNA I USPEŠNA NOVA GODINA SVIMA.BOLESNI DA OZDRAVE,ZAVAĐENI DA SE POMIRE,A BUDALE DA SVOJU GLUPOST ZA SEBE DA ZADRŽE.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija