• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.01.2021

09:31

BOLESNO! SKANDALOZNA IZJAVA HRVATSKOG BISKUPA: Ne možemo se protiv zemljotresa boriti kao protiv Srba

Balkan

BOLESNO! SKANDALOZNA IZJAVA HRVATSKOG BISKUPA: Ne možemo se protiv zemljotresa boriti kao protiv Srba

Podeli vest

Sisački biskup Vlado Košić izjavio je da je danas najveći neprijatelj zemljotres.

- Potres je teško predvidiv, ne možemo se protiv njega boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba - rekao je Košić, poznat po širenju mržnje i netrpeljivosti prema manjinskim zajednicama.

Košića je 2018. Hrvatsko udruženje za odnose sa javnošću proglasilo "antikomnikatorom godine" kome je, kako je stajalo u obrazloženju, zamereno "širenje netrpeljivosti, pa i mržnje prema određenim političkim i društvenim grupama u Hrvatskoj".

Biskup Košić je u nedelju održao misu u spomen na 443. godišnjicu pada tvrđave Gvozdansko 1578. godine.

- Oni su radije ostali na braniku utvrde Gvozdansko i na braniku domovine negoli se pokoriti neprijatelju i njegovoj sili. Ta borba do kraja rešila je hrvatski narod, bilo da su nas tlačili Turci, bilo komunisti, bilo Srbi -  rekao je Košić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
token

pre 3 godine

E da se nismo povlacili i da nisu imali nato ne bih njih danas bilo steta

maks

pre 3 godine

Dobro da ste se stigli povuči, inače vas danas nebi bilo. I da se pitala politika, a ne Hrvatska vojska.Inače nebi stigli do traktora. A možete podignuti spomenik Clintonu usred SVAKE vaše turske palanke,jer da nije bilo njega, traktorijada bi se nastavila do Turske. Do vaših predaka.

Istina

pre 3 godine

Biskup Vlado Košić nije naveo fašiste i ustaše (što je sinonim) kao neprijatelje, nego Srbe! Nema šta fašizam se povampirio u Hrvatskoj i mi treba da budemo u istoj koaliciji EU sa njima??? Sačuvaj nas Bože! Pa vala nećemo sa fašistima, nikada nismo ni bili!

Dragče

pre 3 godine

Samo ime ovo sisačkog biskupa nam kaže da mu se još đed ili najdalje prađed pravoslavno krstio, a on bi sada da pokaže da je veći katolik od svih oni koji su iz pravoslavne prešl iz katoličku veru! I Kardimal BoZanić se zapravo preziva BoŽanić po pravoslavnom ocu!

Milan

pre 3 godine

Kakva je to crkva koja za biskupa ima ovog monstruma? Pitam se da li je i Fra Majstorović zvani Fra Sotona, koljač iz Jasenovca za njega podoban da postane svetac. Narode hrvatski, zašto ovo čudovište slušate u crkvi? Ko li ga je postavio za biskupa? Zna li Papa šta ovaj biskup govori. Ima li neko iz Katoličke crkve da kaže da li se ograđuje od reči ovog Ustaše? Nikad Papa neće biti primljen u Srbiju dok ovakvi monstrumi u ime Katoličke crkve govore poganštine.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija