• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

21.01.2021

16:28

NAPAD NA REPUBLIKU SRPSKU! Dodik pobesneo zbog odluke CIK!

Balkan

NAPAD NA REPUBLIKU SRPSKU! Dodik pobesneo zbog odluke CIK!

Podeli vest

Odluka CiK BiH da poništi izbore u Doboju i Srebrenici je "čist etnički inženjering", izjavio je danas predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik

Dodik je na pres konferenciji, posle razgovora sa gradonačelnikom Doboja, rekao da je ta odluka CIK-a "usmerena protiv Republike Srpske, ali isto tako to je i priprema za naredne izbore".

- Žele da se oslabi SNSD. Sva srpska glasačka mesta u Srebrenici su poništena, a dva bošnjačka nisu. Ovde se radi o čistom inženjeringu. CIK je pod čistim upravljanjem stranaca - rekao je Dodik.

Poručio je da se ovo nije smelo dogodit i dodao da odluka CIK-a predstavlja ozbiljan presedan.

- Grad Doboj je krenuo u razvoj. Gradi se auto-put, bolnica, dvorana i sada neko to želi da zaustavi - kazao je Dodik, koji je i lider SNSD-a, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Milorad Dodik

Dodik je kazao da je ovde reč i o jednoj sramotnoj koaliciji SDS-a i PDP-a, odnosno Mirka Šarovića i Branislava Borenovića.

- Ne mogu da ponište dovoljno izbora u Republici Srpskoj koliko ćemo mi pobediti. Tamo gde su Srbi, pokušava se nametnuti da Srbi ne poštuju zakon. Ovo je direktno u funkciji političkog Sarajeva. Sva izborna prava u Doboju i Srebrenici su poništena. Mi ćemo se žaliti Sudu, mada je i to bezvezno, jer je to sve jedna struktura - rekao je Dodik i najavio da će SNSD započeti aktivnosti za bojkot izbora 2022. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milovan

pre 3 godine

Ja jesam Srbin. I bio sam u vojsci RSK od pocetka do kraja. I sada znam. Onaj tko nije zasluzio,i nezna da cuva ono sto ima.Za koje su poginuli najbolji od nas 30000, Ni ne zasluzuje da ista ima . A kamoli drzavu. Moramo nauciti od Izraela kako se cuva drzava.Nitko nije vredan kao drzava. I zato oni koji rade za druge,treba spreciti po svaku cenu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija