• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

28.01.2021

21:50

BUGARSKI VICEPREMIJER NAZVAO SRBIJU DŽELATOM MAKEDONIJE! Skandalozna poruka iz Sofije, Beograd preko ovog ne sme da...

Balkan

BUGARSKI VICEPREMIJER NAZVAO SRBIJU DŽELATOM MAKEDONIJE! Skandalozna poruka iz Sofije, Beograd preko ovog ne sme da...

Podeli vest

Makedonski premijer Zoran Zaev i lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski trebalo bi da se zapitaju ko je kriv za jačanje srpskog uticaja u Severnoj Makedoniji, izjavio je bugarski vicepremijer Krasimir Karakačanov, komentarišući čestitku Zaeva makedonskim Srbima

Govoreći o odnosima Skoplja i Beograda, kaže da Skoplje radije odaje počast svojim dšelatima.

Karakačanov je podsetio da je Zaev čestitao Svetog Savu pripadnicima srpske manjine u zemlji i najavio povratak srpskog jezika kao izbornog predmeta u školama i dodao da je lider opozicione stranke u Severnoj Makedoniji VMRO-DPMNE rešio da ne zaostaje i izjavio da je njegova stranka mnogo bliža „braći Srbima" od makedonske vlade.

 Političar je takođe podsetio da su makedonske diplomate više puta izražavale bojazan da će odugovlačenje početka pregovora o ulasku Severne Makedonije u Evropsu uniju sa bugarske strane dovesti do jačanja uticaja Srbije.

- Ko to jača uticaj Srbije u Makedoniji rešivši da vrati učenje srpskog jezika u školske programe i da otvori srpski kulturni centar? Dragi druže Zaev, pomozi mi da shvatim, ko jača uticaj Srbije u Makedoniji? Zato što se tvoj potpredsednik vlade Nikola Dimitrov žalio Evropi da to radi Bugarska!", rekao je Karakačanov - obraćajući se Zaevu.

HA-HA-HA! MONTENEGRINI BESNE KAO DA KRIVOKAPIĆ I ABAZOVIĆ STOJI IZA PESME "VESELI SE, SRPSKI RODE"! Šta reći, da nije smešno, bilo bi...

On se takođe zapitao da li će budući srpski kulturni centar govoriti o tome da je, kako je rekao, Kraljevina Srbija okupirala Vardarsku Makedoniju 1913. godine.

- Jer je nama, Bugarima, već dojadilo da slušamo gluposti o takozvanoj 'bugarskoj okupaciji - dodao je.

Istovremeno, vicepremijer Bugarske je izjavio da su vlasti proterale ili izvršile represiju nad predstavnicima bugarske inteligencije koji se nisu slagali sa aktuelnom politikom. Kako je rekao, mnogo više etničkih Bugara nego Srba i dalje živi u današnjoj Severnoj Makedoniji.

- Paradoksalno je to, što se vaši najbliži ljudi - u vašim strankama i porodicama, izjašnjavaju kao Bugari, dokazavši poreklo svojih, a zapravo i vaših baka i deka - rekao je Karakačanov.

Prema njegovim rečima, logičnije bi bilo da Severna Makedonija obeležava i nacionalni praznik Bugarske - 3. mart, kada je zemlja, zajedno sa današnjom Makedonijom, oslobođena od Osmanskog carstva.

ALO, MAJSTORI, SRBIJA SE PITA! ZAPAD NE ZNA ŠTA HOĆE NA KIM! Kosnet najavljuje rušenje Vašingtonskog sporazuma, Lajčak i EU ne daju granice, MKG nudi tri nemoguća scenarija...

S tim u vezi, Karakačanov je istakao da, „nažalost, sadašnja politička elita u Skoplju preferira da odaje počast dželatima svog naroda".

- Veoma čudna balkanska verzija stokholmskog sindroma. Iako je, možda, ovo beogradsko-moskovski sindrom - zaključio je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija