• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2021

17:15

HRVATI ODLEPILI KAD SU ČULI DA NJIHOVI GRAĐANI HRLE U SRBIJU NA VAKCINACIJU! Capak: Čekajte, ubrzaćemo cepljenje, ako primite rusku ili kinesku vakcinu...

Balkan

HRVATI ODLEPILI KAD SU ČULI DA NJIHOVI GRAĐANI HRLE U SRBIJU NA VAKCINACIJU! Capak: Čekajte, ubrzaćemo cepljenje, ako primite rusku ili kinesku vakcinu...

Podeli vest

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak pozvao je građane Hrvatske koji nameravaju da se vakcinišu u Srbiji da pričekaju na svoj red u Hrvatskoj, jer ruska i kineska vakcina nisu testirane na području EU

Savetovao bi, kako kaže, svima da svoj red čekaju u Hrvatskoj, koja će u aprilu dobiti oko 500.000 doza.

Rekao je da 121.000 doza dolazi samo u ovoj sedmici.

- Ubrzaćemo cepljenje druge grupe i nadamo se, ubrzanju vakcinacije i treće grupe, kao i da ćemo do leta prociepiti više od 50 posto stanovnika RH - kazao je Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Upitan da li će se priznati vakcinisanje ruskim i kineskim vakcinama, Capak je rekao da se priprema uredba na evropskom nivou kojom će se priznavati vakcine unutar EU, a, kako je kazao, “sve ostalo je upitno dok se ne donese konačan tekst predloga i obezbede svi tehnički uslovi".

- Mi ćemo vakcinisati sve naše građane. Oni koji su se cepili u trećim zemljama, trebalo bi da imaju potvrdu o tome - rekao je Capak, prenela je zagrebačka N1 TV.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
LAKI

pre 3 godine

Некоме смета што рватице долазе на цепљење у Србију?

zoran

pre 3 godine

Tačno..kineska vakcina se opituje u Srbiji..koliko je Hrvata vakcinisano? Preko Šida nije niko ulazio..čista laž.

maks

pre 3 godine

Koliko ih se to "vakcinisalo" ? Vedrana Rudan i ??? Vidim, otkad ste "prvi u regionu" u "vakcinisanju", sve se više mrtvi broje...i prebacuje se 5000 dnevno.....Kome vi prodajete maglu jade jadni....Vi sebe nazivate "MDIJEM" ??? NEMA te budale koja če se doči cijepiti kod vas.

Perica

pre 3 godine

Tebe ćemo posebno da iscjepimo ,nema da brineš, mozgu nema da zafali ništa pošto ga i nemaš!

maks

pre 3 godine

Sami sebe nadmašujete u lažima svaki dan. Jade jadni i nikakvi...NI JEDAN Hrvat nije i neče otiči u srbiju na ciepljenje. Niti ikome to pada na pamet. Inače, "krenulo" vas je, otkad ste pokusni štakori za SVE "vakcine" koje postoje....Nikad više zaraženih i mrtvih. A da malo pričekamo, pa da vidimo KOLIKO je dobro biti "prvi u regionu" u "vakcinama". Kaže se, prvo skoči. pa reci HOP- Malo ste se rano počeli veseliti. Sve mi se čini da čete plakati. I to jako....

Mole

pre 3 godine

Hrvati i njihov tisutljetni moral, ni stida ni obraza nigde....

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija