• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

03.04.2021

10:28

KOMITE UCENILE KRIVOKAPIĆA SREBRENICOM, IZLAZE NA ULICE! Milovi puleni najavljuju novi haos u Crnoj Gori!

Balkan

KOMITE UCENILE KRIVOKAPIĆA SREBRENICOM, IZLAZE NA ULICE! Milovi puleni najavljuju novi haos u Crnoj Gori!

Podeli vest

Samozvane crnogorske patriote - komite, pristalice bivšeg režima Mila Đukanovića, dali su rok premijeru Zdravku Krivokapiću da do 9. aprila smeni ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, zbog njegove izjave o Srebrenici

Ako to ne uradi, najavili su izlazak na ulice već narednog dana, sa kojih će tražiti ostavku celokupne Vlade Crne Gore, skraćenje mandata Skupštini i raspisivanje novih parlamentarnih izbora!

- Mi, građani, patriote svoje Crne Gore, jedinog našeg doma, najoštrije osuđujemo izjavu ministra Leposavića, da u Srebrenici nije bio genocid. Fašistička izjava Leposavića, nas Crnogorce ponižava i vređa, vređa jer Crnogorci su oduvek bili antifašisti i slobodarski narod, koji je vazda čuvao sebe, pomagao druge i poštovao bol drugih. Tako da se građanima Bosne i Hercegovine izvinjavamo, svi mi časni Crnogorci i Crnogorke, zbog fašistoidne izjave sramotnog ministra Leposavića - navodi se u saopštenju.

- Upozoravamo Krivokapića, nastavljaju dalje "komite", ako najdalje do 9. aprila ne smeni Leposavića, mi Crnogorci od 10. aprila izlazimo na ulicu i nećemo se povući po cenu života dok celokupna Vlada ne padne i Skupština skrati svoj mandat. Ako izađemo 10. aprila na ulicu, nema vraćanja kući dok Vlada ne padne i raspišu se novi parlamentarni izbori u Crnoj Gori. Krivokapiću, rok ti je 9. april 2021. godine.

Igor Damjanović, politički analitičar, kaže da je ovoj formalizovanoj grupaciji ideologiju kreirao Milo Đukanović.

Foto: Beta

Milo Đukanović

- Ciljevi i retorika kakve oni proklamuju nemaju nikakve veze sa Komitskim pokretom. Ovi danas su pojavni oblik metastaze neonacističke mržnje prema Srbiji. Nedavno formiranje tzv. Komitskog pokreta predstavlja sprdanje kako sa zdravim razumom, tako i sa crnogorskom istorijom. Rekoše da im je simbol zelena zastava "gaetuša". Ta zastava nastala je u epohi Mila Đukanovića i nema nikakve veze sa crnogorskim vojnicima do kraja vernim kralju Nikoli, koji su jedno vreme bili stacionirani u italijanskoj Gaeti. Nakon smrti kralja Nikole, gaetaši su se pridružili Musolinijevim fašistima i 1922. godine učestvovali u maršu na Rim pod trobojkom, a ne nekakvom "gaetušom", inače zastavom naših dana. Uz sve, okoreli diktatori kada gube vlast na kraju obično ostaju fanatici pomračene svesti. Tako je i sa Milom Đukanovićem - pojašnjava Damjanović. -

"Komite" su već najavili organizaciju nove auto-kolone u svim crnogorskim gradovima u nedelju, 4. aprila sa početkom od 18 sati, kako bi iskazali otpor prema novoj vlasti koja je, kako tvrde, oličena u "velikosrpskoj agresiji i povampirenom četništvu".

NOSILI I ŠAHOVNICE

Dosadašnje aktivnosti crnogorskih nacionalista i šovinista pratili su incidenti, tuče, saobraćajni udesi, napadi na privatna imanja, ali i "hitovi": "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije", "Što ste na nas digli hajku četničku vam j... majku", "Nije ovo srpsko leglo već junački Montenegro". Uz uobičajenu ikonografiju crnogorskih zastava, nađe se i poneka šahovnica!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Veselin

pre 2 godine

Najbolje je slušati ove nepismene jeli Srebrenica u Crnoj Gori kakve veze ima mo sa Srebrenicom. Prema tome dosta je mijesanja baba i zaba. Bavimo se mi našom državom a ne srebrenicom gde ima uzrok i posledica

Krivokapić

pre 2 godine

pravi gresku koja ce mu se razbiti o glavu... zlatno pravilo je da se "grogi bokser" dotuce a ne da mu se daje vremena na pretek da se oporavi....

milankukic

pre 2 godine

komiti su pravi krimosi jer oni negiraju vitestvo crnogoraca sto nekazu da su komiti granatirali Dubrovnik jer je to radio njihov idejni vođa Milo

Bane

pre 2 godine

Naprotiv, crnogorci su uvek bili fašisti. Antifašisti su Srbi iz Crne Gore. Najbolje da taj šljam odvede šljam iz Srbije u milogoru, a ne da ističu svoj nacizam tamo gde ih ne pitaju.

Milutin Vranjski

pre 2 godine

Prvo, nisu to nikakve komite - to su crnogorske ustaše sa šahovnicama. Drugo, komite su preteče četničkog pokreta, čiji je komadant bio Kosta Pećanac. Treće, Lkvidacijom Koste Pećanca 1942. godine od strane pukovnika Dragoljuba MIhajlovića, dolazi do spajanja Jugoslovenske Vojske u Otadžbini (JOV) i Četničkog pokreta pod komandom Đenerala Dragoljuba Mihalovića (Đenerala Draže). I za kraj, nikada crnogorci nisu bili komite a ne daj bože četnici, uvek su bili ustaše i komunisti; Srbi u crnoj gori uvek su bili uz i za četnički pokret. Naravno, u Srebrenici nikada nije počenjen nikakav genocid a dokaz tome je smv. Haški Tribunal koji nikad anikome nije doneo nikakvu presudu zbog tzv. Srebrenice (čitaj Potočara) . Srebrenica je bio i osta alibi i jeftina fiksacija zapadnoj alijansi za genocid koji je počinjen nad Srbima!

đe mu bi pamet

pre 2 godine

Đe mu bi pamet da pametuje o nečemu ako ne zna ko će njemu jadu dokazivat jel bio genocid jal nije. Cijelom pametnom svjetu je dokazano, a on hoće njemu posebno. Tako sad se vrni u advokate.

Duki

pre 2 godine

Nemati posla snjima,zabraniti skolovanje,lecenje,zatvoriti granice,nema drugs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija