• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/In4s

12.04.2021

09:51

MILOVE PRISTALICE SA FAŠISTIČKE RETORIKE PRELAZE NA DELA! Damjanović: Nedopustivo da Vlada odustaje od važnih promena povlačeći se pred šačicom ludaka i fanatika!

Balkan

MILOVE PRISTALICE SA FAŠISTIČKE RETORIKE PRELAZE NA DELA! Damjanović: Nedopustivo da Vlada odustaje od važnih promena povlačeći se pred šačicom ludaka i fanatika!

Podeli vest

Bez obzira što okupljanja pristalica bivšeg režima tokom prošle nedelje nisu bila masovna to što su se na njima pevale ustaške pesme ne može da ne zabrine, ocenio je za IN4S, analitičar i publicista Igor Damjanović, na pitanje kako komentariše narastajuće ustaštvo na takozvanim "patriotskim skupovima“, na kojima se uglavnom psuje "četnička majka“, te se pevaju ustaške pesme, njihove omiljene ustaške ikone Marka Perkovića Tompsona

- Podsetiću da smo nešto slično vidjeli i u septembru na skupu na Cetinju. Rezultat više od 2 decenije indoktriniranja i trovanja javnosti lažima o Srbiji i Srbima proizvela je stotine, možda i hiljade fanatika i ludaka, koji u svom identitetu i poimanju stvarnosti nemaju ništa drugo sem fašističke mržnje - istakao je Damjanović.

Pored, kako je kazao, poražavajuće činjenice da crnogorske ustaše postoje, još više mora da nas zabrine nemoć vlade Zdravka Krivokapića da ugasi generatore fašističke mržnje poput RTCG. Podsetiću da je RTCG svoj program na Dan pobede 9. maja prošle godine počela pesmom ustaše Marka Perkovića Tompsona, a te pesme su postale neizbežne na svim skupovima i mitinzima pristalica DPS-a.

Foto: In4s

Igor Damjanović

Veoma je sporna, gotovo skandalozna izjava ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da policija pod njegovom ingerencijom "neće hapsiti“. Ovo predstavlja javni poziv fašistima i ludacima da nastave da krše epidemiološke mere i pojačaju svoje aktivnosti prošlonedeljne na izazivanju haosa, naglasio je Damjanović.

Pristalice Mila Đukanovića, ohrabrene inertnošću policije, sa fašističke retorike počinju da prelaze i na konkretna dela. Pre nekoliko nedelja napadnut je novinar Sead Sadiković, napadani su građani u Gusinju, Podgorici, Beranama pa čak vojnici i oficiri Vojske Crne Gore. Šta bi se desilo sa ruljom koja bi u bilo kojoj NATO zemlji napala vojsku u uniformama suvišno je napominjati, smatra Damjanović i dodaje:

Pored ozdravljenja ekonomije i uspostavljanja vladavine prava, vlada Zdravka Krivokapića ima obavezu da aktivno radi i na ozdravljenju otrovanog i podeljenog crnogorskog društva. Stoga, nedopustivo i skandalozno je da 7 i po mjeseci nakon izborne pobede RTCG i dalje proizvodi mržnju, kao da i vlada odustaje od važnih promena Zakona o državljanstvu, povlačeći se pred šačicom fašista, ludaka i fanatika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija