• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji

22.04.2021

12:27

SKANDALOZNE IZJAVE MILANOVIĆA U JASENOVCU: Srbi prave loše filmove, ovde je ubijeno MNOGO MANJE LJUDI! /VIDEO/

Balkan

SKANDALOZNE IZJAVE MILANOVIĆA U JASENOVCU: Srbi prave loše filmove, ovde je ubijeno MNOGO MANJE LJUDI! /VIDEO/

Podeli vest

Hrvatski predsednih Zoran Milanović odao je poštu Srpskim, Jevrejskim i Romskim u Spomen parku Jasenovac povodom obeležavanja 76. godine proboja poslednjih zatvorenika u ovom logoru smrti

- To je bio ustaški logor, a ustaše su Hrvati, a kako sam i ja Hrvat i predsednik hrvatske države, ne možemo reći da nas se to ne tiče - rekao je Milanović.

Predsednik Hrvatske je dodao kako je "Ante Bakotić, komunista i partizan, poveo zatvorenike u proboj logora za ubijanje", kao i da Josip Broz "nikada nije dolazio u to mesto kontroverzi".

 

 

- Jedna strana preteruje da je tu ubijeno 700.000 ljudi, time čine štetu istini i srpskom narodu. Istina je da je brojka manja, ali jednako strašna. Ovde je ubijeno oko 100.000 ljudi. Gledamo sad i filmove u Beogradu, koji su loši filmovi. Mislim na Daru iz Jasenovca, koji je neuverljiv i loš. Nikako na zelenu granu s ovim mestom. Ja nisam doneo venac, nego ružu i kamenčić. Venci vrlo brzo postanu komunalni problem, a ne izraz pijeteta - kazao je Milanović.

Komemoracija je održana kao i prethodnih godina, osim prošle, u tri kolone. Vence su položili najpre premijer Andrej Plenković i predsednik parlamenta Gordan Jandroković, potom predsednik Milanović i najzad predstavnici jasenovačkih žrtava.

Uz Milanovića su i bivši predsednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović, kao i bivša predsednica Vlade Jadranka Kosor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzioner

pre 2 godine

Hrvati ubijaju stotine hiljada ljudi, a Srbi genocidni! Kako vas ber nije sramota!

maks

pre 1 godinu

srpčad piše bajke i samo oni vjeruju u njih. Inače su popušili kud god se okreneš-

Smederevac

pre 2 godine

Moramo priznati da tako misli 99% neo NDH.Strašno loš narod!p.s.puno groznih kom.u njiovim medijima....da li vi smete bar ovaj da objavite?

Pera

pre 2 godine

Dve međunarodne komisije neposredno posle rata istraživale su zločine fašisty po evropi pa i jasenovac zaključili su da je ubijeno preko milion ljudi(srba)a druga da je ubijeno oko 1 400 000 a 8 same ustaše su nemcima podbele izveštaj da su ubili preko 1 400 000 srba a i postoi nemački izvestaj koi kaže da su u periodu septembar 41e februar42e hrvati ubili oko 400 000 srba a i postoi fotografija iz američkog aviona neposredno pre rušenja jasenovca na kojoj se vide grobna polja površine 16 kvadratnih kilometara a i arhive vatikana moskve londona i berlina kriju istinu naravno i danas je naučnim metodama moguće utvrditi približan broj stradalih! Broz tito je jevtein iz mađarske dokazano sudski koi je u savezu sa ustašama od pre rata i za to postoje dokumenti pa je skrivajući taj satanski savez komunista ustaša maskirao u pojam bratstva jedinstva masakr srba prepolovljenih brojki (700 000)!

MG

pre 2 godine

Tito laže o broju stradalih u logorima NDH, ustaše lažu o broju koje su pobili i hvalili se u logorima NDH, nemci lažu o broju stradalih u logorima NDH, srbi lažu o broju stradalih u logorima NDH, a samo hrvatska nova vlast ne laže. Sram vas bilo.

zoran

pre 2 godine

Loše su svi prošli u tom ratu, a i u ovom poslednjem...zajednički imenitelj je da se niko opametio nije.

maks

pre 2 godine

ISTINA polako ali sigurno izlazi vani. I to se više neče i NE MOŽE zaustaviti. Tek če se pokazati prava šta je prava ISTINA. I šta su LAŽI i od koga dolaze. ISTINA je srbima NAJVEČI neprijatelj. Čekaju vas JAKO TEŠKA vremena...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija