• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/In4s

22.04.2021

13:34

SRAMNE OPTUŽBE NA RAČUN SRBA POSLANICE STRUJIĆ-HARBIĆ: Bošnjaci meta kao i 90ih, ali nas neće zastrašiti, Đukanović JE NA NAŠOJ STRANI!

Balkan

SRAMNE OPTUŽBE NA RAČUN SRBA POSLANICE STRUJIĆ-HARBIĆ: Bošnjaci meta kao i 90ih, ali nas neće zastrašiti, Đukanović JE NA NAŠOJ STRANI!

Podeli vest

Naša saradnja s DPS-om i Đukanovićem je bila više nego uspešna, on se pokazao kao prijatelj manjinskih naroda u Crnoj Gori, kaže Kenana Strujić-Harbić

Kenana Strujić-Harbić, poslanica Bošnjačke stranke, u razgovoru za hrvatski “Večernji list” govorila je o političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i napadima na Bošnjake u Pljevljima.

Ona je ocenila da su odnosu unutar vladajuće većine na najnižem nivou i da ih trenutno na okupu drži samo strah od povratka DPS-a.

- Vlada Crne Gore u ozbiljnoj je krizi, premijer polako gubi autoritet. Demokratski front, najjači konstituent vladajuće većine, u ozbiljnom je sukobu s premijerom Krivokapićem. Zbog svega ovoga ispaštaju građani Crne Gore. Evo, smo već na pola četvrtog meseca u godini, a nemamo budžet. Stalo se s kapitalnim projektima, a zbog koronavirusa upitno je kakva će nam biti turistička sezona - kazala je za “Večernji list” Kenana Strujić-Harbić.

Ona je ocenila da je kriza vlasti toliko duboka da je pitanje do kada može trajati.

- Aktualnu Vladu na okupu drži samo strah od povratka DPS-a na vlast. Međutim, reč je o heterogenoj većini, gde imamo desničarske srpske stranke s jedne strane i partiju prograđanske orijentacije s druge strane. Mnogo je izazova kako pred Vladom tako i pred crnogorskim društvom. Mislim da u idućih 12 meseci možemo očekivati vanredne parlamentarne izbore - uverena je poslanica BS.

Foto: AP/Photo

Ističe kako, nažalost, kada god se dogode slične situacije, Bošnjaci su meta.

- Tako je bilo devedesetih, a ni danas se nije mnogo promenilo. Ipak, Bošnjaci, iako im se preti, iako ih zastrašuju, oni neće otići nikuda iz Crne Gore. Bošnjaci su zajedno sa ostalima gradili ovu državu, oni su svoji na svome u Crnoj Gori. Mi želimo partnerske odnose sa svim narodima - napominje Kenana Strujić-Harbić.

Ona u razgovoru za “Večernji list” poručuje da su Bošnjaci u prethodnoj vladi imali pet ministara i potpredsednika Vlade.

- Mi smo uvijek bili zastupnici ideje da je Crna Gora moguća samo ako su svi njeni građani ravnopravni i imaju jednake šanse. Bošnjačka stranka je u proteklom periodu kroz saradnju s DPS-om, ali i sa SDP-om, SD-om, LP-om i drugim manjinskim partijama gradila put Crne Gore ka EU, NATO-u, integraciji Bošnjaka u državne institucije, jednake šanse za sve. Naša ruka je uvijek spremna za saradnju sa svima onima koji uvažavaju nas kao narod. Naša saradnja s DPS-om i Đukanovićem je bila više nego uspješna, on se pokazao kao prijatelj manjinskih naroda u Crnoj Gori - zaključuje Kenana Strujić-Harbić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Istoriski gledano Bosnjaci su Turska ostavstina i tvorevina na Balkanu.To su cinjenice koje niko normalan nemoze da ospori.To je Trojanski konj Otomana, u osvajanju Srbije i ovih prostora.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija