• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji

02.05.2021

15:07

BESRAMNI MILANOVIĆ OPTUŽIO SRBE ZA USTAŠKI PIR U BOROVU! Za monstruozne poruke je kriva policija kojom upravljaju - Plenković i Pupovac!

Balkan

BESRAMNI MILANOVIĆ OPTUŽIO SRBE ZA USTAŠKI PIR U BOROVU! Za monstruozne poruke je kriva policija kojom upravljaju - Plenković i Pupovac!

Podeli vest

Predsednik Republike Hrvatske reagovao je na incident u Borovu statusom na društvenoj mreži Fejsbuk

Nakon što je u nedelju ujutro 20-ak muškaraca snimljeno kako prolazi ulicama Borova i uzvikuje antisrpske parole "Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati" i "Ubij Srbina", i to u pratnji policijskog vozila, što je zabeleženo i na snimcima koje su objavljene na društvenim mrežama, s reakcijom se oglasio i predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

- Grupa muškaraca danas je u Borovu pozivala na nasilje koristeći gnusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je sramota i za svaku osudu. Ali vidio sam da im je tamo, mirnim auto-hodom asistirala i policija, policija kojom upravljaju zajedno Plenković i Pupovac - napisao je Milanović na Fejsbuku.

 

 

- Šta je tamo radila policija, ako nije preventivno štitila red i zakon? Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao danas. Kao što ga nije radila kada je s groblja u Borovu trebalo maknuti mauzolej neplivaču Šoškočaninu. Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini - zaključio je svoj status Milanović.

- Mogu vam potvrditi da je jutros oko 6.30 sati ujutro skup muškaraca došao u Borovo kako bi zapalili sveće i odali počast na spomeniku ubijenim policajcima. Nakon toga su se krenuli pešice udaljavati se sa lokacije memorijala, te su počeli s neprimerenim ponašanjem. Policija ih je pratila kako bi utvrdila sve elemente protupravnih dela, nije tačno da smo ih pratili i nismo uzeli podatke - kazao je ranije za Jutarnji list portparol vukovarsko-sremske policije Dragoslav Živković. Dodao je i kako se radi o osobama iz raznih delova Hrvatske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Beki

pre 2 godine

Ovaj je non stop pijan, sav podbuno i samo lupeta. Prosla su ta vremena kad je palilo lupetanje. Srbi ne slusaju ni vece face , a kamoli jednog pokatolcitog srbina.Prodavacete vi ostrva i obalu jos malo da bi preziveli.

zoran

pre 2 godine

Ne prdi budalo..Srbija je već prodala zemlju-

kole66

pre 2 godine

Ovaj covek kad je padao sa patrije kao da je pao na glavu.

Laky

pre 2 godine

Odlično je on to protumačio, evo dokaz da je u pitanju secesija i ustaška organizovana pobuna protiv SFRJ. Ustaše divljaju u EU, okupirana je slobodoumna građanska Hrvatska i od demokratije i slobode nema ništa, sami treba šljama da se oslobode.

Saradžogla

pre 2 godine

Радио сам посао који је захтевао два радника. Мој колега добије позив да добровољно иде као војник на Вуковар.Вратио се физички жив али психички није био онај.Скренуо сам му пажњу да радимо посао који није за једнога.Долазио је неиспаван и да клађењем губи новце ... Скренуо сам му пажњу да је са ратишта донео или ти УКРАО нешто што је грех!Бранио се,нећкао се ... Да то вратиш или ти нема мира!Признао ми је да је донео (украо) неколико скупих гоблена у ролни. ВРАТИО ЈЕ ТАЧНО У КУЋУ ОДАКЛЕ ЈЕ ,,УЗЕО ДА НИКО НЕ ВИДИ''!Убрзо сам ја прешао у другу фирму где сам као ВКВ мајстор био самосталан а посао је био изузетно одговоран.

Smrad

pre 2 godine

Kako bre dobiješ poziv da dobrovoljno ideš_ Ili ideš sam dobrovoljno il te zovu pa to onda nije dobrovoljno

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija