• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S.net

09.05.2021

16:49

FARSA ZVANA "DRŽAVNI UDAR" NEĆE ZAVRŠITI TEK TAKO, Mandić: Nećemo se smiriti dok ne bude odgovarao svako ko je učestvovao u zaveri!

Balkan

FARSA ZVANA "DRŽAVNI UDAR" NEĆE ZAVRŠITI TEK TAKO, Mandić: Nećemo se smiriti dok ne bude odgovarao svako ko je učestvovao u zaveri!

Podeli vest

Tačno je dve godine od kada je u podgoričkom Višem sudu javno saopštena presuda u suđenju, javnosti poznatom kao „državni udar". Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kaže da je sramni proces za tzv. državni udar u direktnom televizijskom prenosu prikazao kako režimske sudije pokušavaju osuditi one koje su baš oni proglasili za učesnike onoga što se nije ni dogodilo

Podsetimo, prvostepenom presudom funkcioneri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina zatvora, dok je vozač tog političkog saveza Mihailo Čađenović, osuđen na godinu i šest meseci, odlučio je tada Viši sud u Podgorici.

Godinu dana kasnije Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je prvostepenu presudu jer su, kako je saopšteno iz tog suda, u postupku njenog donošenja i u samoj presudi počinjene bitne povrede odredbi krivičnog postupka.

Danas je godišnjica od izricanja presude za montirani državni udar. Kako danas komentarišete jedan od najsramnih sudskih procesa u Crnoj Gori kao i samu presudu veća Suzane Mugoše?
-Državni udar" je bio slamka spasa Mila Đukanovića kako bi izbegao ono što ga je sačekalo 30. avgusta 2020. godine. Sigurnu pobedu Demokratskog fronta i ostatka opozicije, zaustavile su laži i podmetačine bivše vlasti, preko svoje ispostave u Specijalnom državnom tužilaštvu, na čelu sa Milivojem Katnićem. Taj se državni organ, praktično, proglasio za četvrtu granu vlasti čiji je glavni zadatak bio očuvanje pozicije prošlog režima. SDT je, faktički, legalizovao lov na ljude iz Demokratskog fronta.
Sramni proces za tzv. državni udar je u direktnom televizijskom prenosu prikazao kako režimske sudije pokušavaju osuditi one koje su baš oni proglasili za učesnike onoga što se nije ni dogodilo. Mnogi nevini ljudi su proveli veoma dug period u zatvoru. Pripadnost sudskog veća DPS, pristrasnost u odnosu na učesnike procesa, povlašćen položaj predstavnika tužilaštva i osuđujuća presuda, jasno su pokazali da demontaža Đukanovićevog sistema treba da krene upravo od pravosuđa.

TURISTI KOJI SE RAZBOLE OD KORONE U CRNOJ GORI LEČIĆE SE O TROŠKU DRŽAVE!

Kakvu odluku očekujete nakon što je Apelacioni sud vratio presudu na ponovno odlučivanje?
Mi u Demokratskom frontu odluku Apelacionog suda sigurno nismo dočekali u radosti i zadovoljstvu. Uzimajući u obzir da se drugačije nije ni moglo postupiti od samog početka, osim odbacivanja tragikomične optužnice Milivoja Katnića koja je pisana negde u kancelarijama DPS, stvari postaju jasnije. Možete misliti kako je bilo porodicama Andrije Mandića, Milana Kneževića, Mihaila Čađenovića i svih tih nevino osuđenih državljana Srbije? Takvu bruku u pokušaju traženja "velikosrpskih i panpravoslavnih terorista" pamtiće istorija kao jednu od najsramnijih. 
Nas ne iznenađuje nijedna odluka sudstva koje je još pod kontrolom DPS-a. Ono što je sigurno, suočićemo se sa svima onima koji su učestvovali u farsi zvanoj "Državni udar" i moraće građanima Crne Gore da polože račune. Nemamo nikakve dileme da tragovi ne završavaju Katnićem, Sašom Čađenovićem i sudskim većem, već vode do predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. Imamo dovoljno energije da to istražimo i dovedemo do kraja.

REVIZIJA ISTORIJE NE MOŽE DA PROĐE! Dodik na Dan pobede: Ponosni smo na činjenicu da smo uvek bili na pravoj strani!

Da li nakon najavljenih izmena Tužilačkih zakona možete očekivati da će pravda pobediti u slučaju „državnog" udara?
Izmjene tužilačkih zakona su neophodan uslov za demontažu Đukanovićevog sistema. Smatram da smo kao parlamentarna većina mogli još ranije doći do najboljih rešenja jer mi koji živimo u Crnoj Gori najbolje znamo šta je ovoj zemlji potrebno.
Međutim, zabrinjava aktivnost određenih predstavnika nevladinog sektora i njihovih političkih igrača koji oklevaju u obračunu sa prethodnim sistemom. Crna Gora ne može krenuti napred u budućnost, ako će se puleni DPS-a posmatrati kao poželjni kadrovi reformskog procesa u Crnoj Gori. Da li je, recimo, Milivoje Katnić prihvatljiv bilo kome u tom smislu? Nadam se da nije.
Pravda će pobediti onda kada pravosuđe počne slobodno da obavlja svoju dužnost. Mi se, bez obzira na rad institucija, nećemo smiriti dok ne bude odgovarao svako ko je učestvovao u montaži lažnog državnog udara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milojko

pre 2 godine

CIGANI, SMRDLJIVCI ZATROVALI STE CIJELI BALKAN, OKUPATORI U CRNOJ GORI ĐUBRAD KAKAV SVIJET NIJE VIDIO

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija