• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.05.2021

16:32

MILU ŠAMARČINA U LICE! Usvojene izmene Zakona o državnom tužilaštvu kojim se zatvara poglavlje DPS-ovog progona i korupcije!

Balkan

MILU ŠAMARČINA U LICE! Usvojene izmene Zakona o državnom tužilaštvu kojim se zatvara poglavlje DPS-ovog progona i korupcije!

Podeli vest

Skupština Crne Gore, na sednici kojoj nisu prisustvovali poslanici opozicije na čelu sa DPS-om Mila Ðukanovića, usvojila je danas u načelu izmene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu

U raspravi je istaknuto da je svajanjem izmena i dopuna pomenutog zakona zatvoreno je jedno poglavlje crnogorskog pravosuđa kojem su montirani procesi i progon političkih protivnika bili ustaljena praksa, baš kao i „žmurenje“ na kriminal i „endemsku korupciju“ na najvišem nivou.

DPS je juče tražio dijalog, nakon čega su poslanici te najuticajnije opozicione partije napustili sednicu i raspravu.

Poslanici vlasti su tokom rasprave ocenili da je reč o reformskom zakonu, koji će dovesti do oslobađanja tužilaštva, dok su poslanici opozicije kazali da će taj zakon dovesti do politizacije tužilaštva.

Foto: Printskrin Youtube/Skupština Crne Gore

Venecijanska komisija (VK) je u novom, drugom, mišljenju o izmenama tužilačkih zakona u Crnoj Gori ocenila da je neophodno osigurati da Tužilački savet ne bude politizovan, a da bi novi vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca trebalo da bude izabran iz reda državnih tužilaca, a ne van tužilaštva.

Obrazlažući neophodnost usvajanja „tužilačkih zakona“ poslanik DF, Slaven Radunović, istakao je da je to neophodan uslov za pokretanje brojnih procesa koje je sadašnja opozicija, smišljeno i sistematski, zaustavljala.

Reč je, kazao je, o oslobađanju tužilašta, koje će konačno moći da radi svoj posao odgovorno, bez pritiska Zorana Lazovića, Brana Mićunovića, Mila Ðukanovića, preneli su podgorički mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija