• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.06.2021

07:46

KO ĆE KOME AKO NEĆE SVOJ SVOME! Crna Gora DONIRALA vakcine protiv koronavirusa šiptarskim "vojnicima"!

AP/Reauters/Fotomontaža

Balkan

KO ĆE KOME AKO NEĆE SVOJ SVOME! Crna Gora DONIRALA vakcine protiv koronavirusa šiptarskim "vojnicima"!

Podeli vest

Ministar odbrane u vladi privremenih institucija samouprave u Prištini Armend Mehaj saopštio je da je Crna Gora donirala 400 doza vakcina protiv korona virusa pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS)

Ugovor o donaciji su potpisali Mehaj i ambasador Crne Gore u prištini Mirsad Bibovi, prenosi RTK2.

 

"Danas sam imao zadovoljstvo da prihvatim donaciju vakcina protiv kovid-19 od Ministarstva odbrane Crne Gore, donaciju koja je veoma vredna ne samo u pogledu finansijske vrednosti već i u pogledu posebne volje dokazane za punu podršku u kriznim vremenima od prijatelja i naših crnogorskih partnera. Bila mi je čast da potpišem akt o pristupanju zajedno sa ambasadorom Crne Gore na Kosovu, Mirsadom Bibovijem. Ova donacija i druge bilateralne aktivnosti plod su bliske saradnje koju smo tokom ovog perioda ostvarili sa crnogorskom koleginicom, ministarkom, Oliverom Injac".

Mehaj je rekao da će bilateralna saradnja u budućnosti biti intenzivirana u službi mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu i šire.

Kako je In4s nezvanično saznao, ministarka zdravlja Crne Gore, dr Jelena Borovinić Bojović bila je striktno protiv bilo kakve donacije vakcina protiv koronavirusa kojima Crna Gora raspolaže.

"S obzirom na to da smo u decembru zatekli nula vakcina i nula vakcinisanih, i samo mi znamo kako smo mukotrpno dospeli do trećine punoletnih građana koji su vakcinisani prvom dozom i više od četvrtine koji su u potpunosti imunizovani, donacija vakcina ka eksternim faktorima, u trenu kad se i dalje borimo za vakcine koje smo ugovorili, nije prihvatljiva. Ja se borim za zdravlje građana Crne Gore, na prvom mestu. Bilo bi odlično kad bismo dospeli u situaciju da doniramo vakcine, ali to trenutno, nije slučaj", poručila je ministarka zdravlja kolegama ranije kad se kao tema otvorila donacija vakcina spoljašnjim faktorima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 2 godine

Ja se upisak od smeha hahahaha 400 doza vakcine za siptare. Vise nisu ni zasluzili. Zalosno i jadno.

Zagor

pre 2 godine

CG je i albanska država i zašto braća ne bi pomogla braću.Ili mislite da samo Srbija smije pomagati srbe gdje god bili? Zaostala fašistička država...srbija.Sram da vas bude srba antifašista iz WW2,u grobu se okreću zbog klero fašističke srbijanske klike

Čiča

pre 2 godine

Mi Crnogorcima, Crnogorci Šiptarima. J..e lug zbunjenog.

milankukic

pre 2 godine

bruko ljudskog roda Srbija pomaže vas a vi izigravate darodavce prvo vakciniši svoj narod bruko

Baki

pre 2 godine

Krivokapiću šiptarčino napuši se .... Nemaš dosta vakcina za svoje građane a poklanjaš ih šiptarima , gde će ti duša - u pakao zna se. Boli te uvo za svoju zemlju i svoje građane jado jedna .

nebojsa

pre 2 godine

1244 kaže da nema vojske Kosmeta. Ovaj potez je direktno mešanje u unutrašnje stvari Srbije. kad će ove sluge da shvate da je Srbija nezavisna država?

Mikki

pre 2 godine

Vlast u Crnoj Gori vodi poltronski politiku, malih novostvorenih država. Biti protiv Rusije, podržavati Kosovo, biti protiv Srbije i RS. Jadni, mali i slinavi, brzo su shvatili šta je bitno zapadu, kakvo pravosuđe, borba protiv korupcije i ostalo.

BorisDe

pre 2 godine

Ti Mikki misliš da su shvatili? Previše očekuješ od izdajica.

pamet u glavu

pre 2 godine

srbija im daje vakcine i vakcinise i lijeci gradjane crne gore a oni kad kupe vakcine poklanjaju albancima...srbijo pamet u glavu

Dule

pre 2 godine

До сада би их пола помрло да им Србија није поклонила стотине хиљада доза и да није пустила да се њихови грађани бесплатно вакцинишу у Србији. Уместо захвалности, они нама поново нож у леђа.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija