• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

19.07.2021

11:43

SRBIJO, U PAMET SE, BRISEL NE RAČUNA NA TEBE! Beograd i zemlje zapadnog Balkana će od EU dobiti 11 PUTA MANJE OD GRČKE I 10 PUTA MANJE OD HRVATSKE! Pametnom sve jasno...

Balkan

SRBIJO, U PAMET SE, BRISEL NE RAČUNA NA TEBE! Beograd i zemlje zapadnog Balkana će od EU dobiti 11 PUTA MANJE OD GRČKE I 10 PUTA MANJE OD HRVATSKE! Pametnom sve jasno...

Podeli vest

Italijanski Institut za međunarodna pitanja (IAI) u najnovijoj analizi ukazuje na "društveno-ekonomski zid" između Zapadnog Balkana i EU i stavlja do znanja da će Zapadni Balkan neminovno nastaviti da zaostaje u razvoju zato je što je Unija namenila svojim članicama bitno veću finansijsku podršku

IAI navodi da će recimo Grčka tokom narednih sedam godina imati na raspolaganju približno 5.700 evra po stanovniku iz redovnih fondova EU i novog fonda za oporavak od posledica pandemije korona virusa.

EU predviđa za Zapadni Balkan približno 500 evra po stanovniku u istom razdoblju, što je jedanaest puta manje nego za Grčku i deset puta manje nego za Hrvatsku.
       
IPA za Zapadni Balkan od ove do 2027. godine će raspolagati sa devet milijardi evra bespovratnog kapitala. U istom razdoblju Rumunija može da računa sa blizu 70 milijardi evra bespovratne pomoći i povoljnih kredita, a Bugarska sa nešto manje od 30 milijardi.

Italija će za oporavak od korona virusa dobiti najviše u Uniji - preko 220 milijardi evra.
       
Institut u Rimu posebno skreće pažnju na to da je podrška stanovništva demokratiji po pravilu uslovljena ličnim imovinskim stanjem i opštim ekonomskim boljitkom, pa otud zbog odsustva poboljšanja na Zapadnom Balkanu opstaju uslovi koji pogoduju samovlasti političkih vođa, bezakonju i krađi društvenog bogatstva.

ŠOK OTKRIĆE! CIA GLISEROM SPASAVALA ĐUKANOVIĆA OD SLOBE: Bivši ambasador SAD Montgomeri o prljavoj igri Amera, Britanaca i Zapada protiv Srba i Srbije!

       
Analitičari IAI i nemačkog Instituta za međunarodnu i bezbednosnu politiku (SWP) u zajedničkom istraživanju skreću pažnju i na činjenicu da je u poslednjoj deceniji godišnji trgovinski manjak šestorice sa Zapadnog Balkana iznosio u proseku osam i po milijardi evra, glavni kreditori u regionu su banke EU kojima se uz to plaćaju krediti, a profiti od firmi iz EU, najvećih ulagača u to područje, odlaze u zemlje Unije. 

Foto: Public

Očigledno nastojeći da se ne samo gorko našali, već i pokaže kako se na Zapadnom Balkan poima "evropska perspektiva", albanski premijer Edi Rama je na upravo održanom "Simi simpozijumu" u Atini, predočio da, iako veruje u "evropsku budućnost", misli da će "Turska postati članica EU kad Albanija bude predsedavala Unijom".

ŠTA REĆI! CRNA GORA ODBILA MOLBU SRBIJE DA RUSKO ORUŽJE IDE BRODOM DO BARA, PA DALJE ZA SRBIJU ŽELEZNICOM! Neka braćo, Turci u Bugari nisu pravili problem!

       
I još zaključio da "evro pesimisti govore da će Albanija ući u Uniju kad njom bude predsedavala Turska".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Abe

pre 2 godine

A šta ćemo mi u Evropskoj Uniji? Mi smo i tako jedna od najnaprednijih ekonomija u Evropi, daleko smo ispred EU. Njoj treba da bude interes da Srbija bude u EU, dok nama EU ne treba.

Njonjo

pre 2 godine

Vama ce pomoci braca Rusi kao i Ukrajini! Prodat ce Vam stare krsine od aviona i tenkova koje cete Vi masno platiti i ostalu vojnu gvozđuriju,pa cete i dalje raditi za 250E mjesecno!

Ja

pre 2 godine

Ujko a za koliko vi radite? Ups...svi ste pobegli u Dojcland.

miki

pre 2 godine

Koji idiotizam, do juče se govorilo da "EU nema alternativu i zamajavan je narod tim floskulama !!! Sada, odjednom, EU nije viš tako idealna a i "ne treba nam baš toliko" !!! Čak su i botovi zbunjeni, ne znaju šta da pišu i ne oglašavaju se ili je čak i njih već sramota ?!!!

zoran

pre 2 godine

Onaj ko se ku*va ne treba da dobije ništa...a to radi Srbija. Uostalom, tu su Rusija i Kina, jel tako?

Mungosha

pre 2 godine

SAMO SFRJ i poceti od tamo gde smo (zao)stali haha

Beki

pre 2 godine

A od koga ce oni dobiti tu ogromnu lovu , ko to poklanja ko je deda mraz , ma niko sve su to njihove pare od njihovi poreski obveznika , sam presipaju iz praznog u supljo. To su price za malu decu ,lepo nas narod kaze "Nema dzabe ni kod stare babe" Svi koji uzmu tu lovu vratice je sa dobrom kamatom na ovaj ili onaj nacin.

Slavko Radovanovic

pre 2 godine

NI Srbiji ni Republici Srpskoj niti srpskom narodu nije mjesto u Eu.Ni Crna Gora nista nece dobti koliko god da izda Srbiju.

SRBIJO, NE ŽURI, EVROPA MOŽE DA SAČEKA! POLJSKA BEŽI IZ EU, PITANJE JE DANA KADA ĆE I MAĐARSKA ODJAVITI BRISEL, a i Češka i Slovačka imaju mnogo zamerki... RASULO JE KRENULO!
Planeta

SRBIJO, NE ŽURI, EVROPA MOŽE DA SAČEKA! POLJSKA BEŽI IZ EU, PITANJE JE DANA KADA ĆE I MAĐARSKA ODJAVITI BRISEL, a i Češka i Slovačka imaju mnogo zamerki... RASULO JE KRENULO!

Poljska je sve bliže odluci da izađe iz EU, pitanje je dana kada će i Mađarska odjaviti brisel, a i češka i slovačka imaju mnogo zamerki ma ponašanje briselskog aparata... Srbija, poučena, iskustvima Mađara i Poljaka svakako ne bi trebalo da bezglavo srlja u Uniju. Vremena ima, a takvu odluku treba dobro promisliti i odvagati

18.07.2021

16:24

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija