• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

23.07.2021

16:11

PLENKOVIĆ OPET PROVOCIRA! Teslu ćemo staviti na evro, briga me za NBS!

Balkan

PLENKOVIĆ OPET PROVOCIRA! Teslu ćemo staviti na evro, briga me za NBS!

Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je da su građani Hrvatske ti koji su sugerisali da na jednoj od kovanica budućeg evra bude i Nikola Tesla, i da oni nikoga nikome ne uzimaju

Tokom posete Hvaru, Andrej Plenković je komentarisao reakcije Narodne banke Srbije na odabir Nikole Tesle za hrvatske kovanice evra, ocenivši „kako oni mogu imati rezerve i svoj stav, ali nemaju nikakav uticaj“, preneo je HRT.

U Narodnoj banci Srbije smatraju da bi stavljanje lika Nikole Tesle na nacionalnu stranu kovanice evra, ako Hrvatska postane članica evrozone, predstavljalo prisvajanje kulturnog i naučnog nasleđa srpskog naroda.

- Nikola Tesla se rodio u Smiljanu na području Hrvatske, živeo je uglavnom u SAD. Građani su ti koji su sugerisali da na jednoj od kovanica bude i Nikola Tesla, mi nikoga nikome ne uzimamo - poručio je Plenković.

Foto: Beta

Andrej Plenković

Dodao je kako je to još jedna veliki gest Hrvatske, s obzirom na to da je Tesla po nacionalnosti bio Srbin, naglasivši da je njegova veličina bila neupitna u globalnim razmerama.

- Možemo biti samo ponosni na to, ne vidim zašto bi to bilo kome trebalo biti problem. Obrnuto, ja bih rekao "čestitam“, to bi bio moj stav da sam na čelu Narodne banke Srbije - poručio je Plenković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Božidar Anđelković

pre 2 godine

Plenković je danas u svojoj izjavi jasno rekao da je Nikola Tesla bio Srbin!

Uzgred

pre 2 godine

Ala mi volemo da se pro**ravamo! Pa kad je Srbija tako pametna, zasto ne tuzi i Ilana Maska sto mu se firma zove Tesla?

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija