• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/In4s

28.07.2021

09:47

MI NIJESMO UVEZENI I NIJESMO S' MARSA PALI! Otac Backović poručio u Tivtu da su Srbi STVARALI CRNU GORU i da bi za nju OPET DALI KRV! /VIDEO/

YoutubePrintscreen/Todovid

Balkan

MI NIJESMO UVEZENI I NIJESMO S' MARSA PALI! Otac Backović poručio u Tivtu da su Srbi STVARALI CRNU GORU i da bi za nju OPET DALI KRV! /VIDEO/

Podeli vest

Paroh Grbaljski Mijajlo Backović poručio je u Tivtu da, 30. avgusta nismo izgubili, već smo svi dobili slobodu da budemo isti i jednaki da nema građana drugog reda. Istakao je da su Srbi stvarali Crnu Goru, te da oni nisu sa Marsa pali, već da su rođeni ovde i krv bi za nju dali ako treba

- Dobili smo slobodu da možemo da kažemo da smo Srbi pravoslavni, da volimo svoju Crnu Goru, da je Crna Gora naša da smo je mi stvorili. Naši su je preci stvarali, za sve one koji žive u njoj i treba da žive to su naša braća. Da se zna da mi nismo uvezeni i da nismo s Marsa pali, nego smo ovde rođeni i za ovu zemlju krv bi dali i za nju ćemo, ako treba, opet krv da damo. Zato bi se složio sa njihovom krilaticom “Da je večna Crna Gora" - jeste večna zato što je pobedila u Crnoj Gori večnost - kazao je Backović na humanitarnom koncertu koje je u Tivtu organizovalo bratstvo pravoslavne omladine.

On se prisetio litija, pomenuo je i reči oca Moma Krivokapića koji je rekao da je u naše vreme isto reći Hristos voskrese i Ne damo svetinje, jer je to veličanstven pozdrav koji se desio u jednom trenutku istorije.

- Danas kad razmišljam o tome kako je došlo do litija i kako bi objasnio tu lepotu koju smo svi osetili dodir anđela koji su nas držali za ruke u tim sveštenim divnim hodovima, samo bih mogao da objasnim rečima lovćenskog tajnovica – od tvoga su hoda sveštenoga, bogohulni srušeni oltari. Mi pravoslavni, mi Srbi, verujemo u vaskrsenje i život večni, naše opredjeljenje je carstvo nebesko. Oni koji su to opredeljenje želeli da zabrane zakonom prevarili su se, a nisu oni krivi zato što nije imao ko da ih nauči. Pobili su sve one u Drugom svjetskom ratu, koji su bili učeni i koji su mogli da ih to nauče u školama, a onda su nam dali učitelje bez Boga da stvaraju generacije koji će nam doneti onakvo bezakonje i hteti da ugase Crkvu božiju - kazao je on.

Backović je istakao da je sedamdeset pet godina prošlo i tek sad kad vidi okupljene ovde u Tivtu oseti da je Berlinski zid pao i da je napokon došla sloboda.

- Kao što rekoh vaskrsenjem smrt smo pobedili a zemlja slavi svoga stvoritelja što reče lovćenski tajnovidac - dodao je on.

Poručio je i da je opet osetio litijsku energiju, te pozdravio prisutne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija