• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.07.2021

16:46

DA NIJE TUŽNO, BILO BI SMEŠNO! Hrvati doneli SRAMNU ODLUKU - TESLA NA 50, 20 i 10 centi!

Informer/Fotomontaža

Balkan

DA NIJE TUŽNO, BILO BI SMEŠNO! Hrvati doneli SRAMNU ODLUKU - TESLA NA 50, 20 i 10 centi!

Podeli vest

Na svim kovanicama hrvatskog evra podloga će biti "šahovnica", mapa Hrvatske će biti na novčuću od dva evra, kuna na kovanici od jednog evra, Nikola Tesla na 50, 20 i 10 centi, a motiv glagoljice će biti na kovanicama od pet, dva i jednog centa

To je odlučeno na sastanku Nacionalnog veća za uvođenje evra u Hrvatsku, prenosi index.hr.

Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić je, komentarišći uticaj koji će uvođenja evra imati na cene i plate, rekao da se do sada pokazalo da je u svim zemljama nakon uvođenja evra "standard porastao, odnosno, da su plate rasle brže nego cene".

- Nema nikakvog razloga da se ne očekuje, ako je u svim članicama bilo tako, da tako ne bude i u Hrvatskoj - dodao je on.

 

Foto: Pixabay

Nikola Tesla



Prosečna plata će, kako je naveo, rasti u zavisnosti od produktivnosti i uspeha ekonomija, a da bi se dala ocena o rastu zarada potrebno je, po njegovom mišljenju, da prođe pet godina od uvođenja evra.

Očekuje da će s uvođenjem evra doći i do porasta cena, a kako bi se to kontrolisalo biće uspostavljeni određeni mehanizmi:

- Prvenstveno transparentnost. Ono što će se zahtevati je da svi objavljuju cene i u kunama i u evrima šest meseci pre uvođenja i nakon uvođenja evra... što će pomoći ljudima da vide transparentno cene i da u trenutku same konverzije koja će biti 1:1 neko ne iskoristi taj trenutak da promeni cene - rekao je Vujčić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
alekmaric93

pre 2 godine

Rece Ducic jos davno za njih da su najhrabriji narod. Ali ne zbog toga sto se niceg ne plase vec zbog toga sto se niceg ne stide

306 Alka 26 Oluja

pre 2 godine

A da li je rekao čega to treba da se stide? Svog izumitelja iz svojih Smiljana, koji nisu u Sao Krajni, ili čega?

306 Alka 26 Oluja

pre 2 godine

A da li je rekao čega to treba da se stide? Svog izumitelja iz svojih Smiljana, koji nisu u Sao Krajni, ili čega?

Smiljan

pre 2 godine

Na hrvatskom evru će pisati istina: Nikola Tesla, Smiljani CROATIA. Kad se Tesla rodio Srbija nije postajala jer je bila Tursko carstvo, Hrvatska je u Austrougarskoj imala svoju autonomiju i Sabor i bana i zvala se Kraljevina Hrvatska i Slavonija a posle i Trodelna kraljevina Hrvatska imali su i svoje hrvatskougarske kraljeve...problem je u tome šta se to u Srbiji ne sme pisati. Toliko je Srbin da je Hrvatima izgradio prvu hidroelektranu u Everopi i to u Šibeniku? Samo ta činjenica je dovoljna da EU zatvori usta Srpskoj banci koja priča o srpskom nasleđu kojeg NEMA, a ne vidi tamo hrvatsko nasleđe...Srbi kad uzmu Evro stavljaju jednu nacrtanu kap-suzu vekovnog srpskog mora, da ga imaju bar na kovanici, jer im ga maestralno izbiše iz glave 95g. Tesla i Smiljani su hrvatski jer je Oluja oduvala plan da budu srpski i.

Amater

pre 2 godine

TOLIKO KOLIKO SU TESLU CENILI....DA SU MOGLI I IMALI SANSE I NJEGA BI ZAKLALI.

EU

pre 2 godine

Srbi i Turci su jedini narodi na svetu, koji negiraju svoje genocide. Tolika bolasna i ludačka propaganda mržnje od 95g o genocidnim Hrvatima, a eto sada ceo svet zna da su Srbi taj genocidan narod, i da jedini na svetu oni i Turci negiraju svoje genocide, ko da im je to zlo u genima? Znaš kako te Savznici iz WW2 ujedinjeni u NATO paktu izbombardovaše 99g, da zaustave rat i srpske genocidne fašiste, a šta da sada još slušaju kako ti fašisti negiraju svoj genocid i sustavno šire mržnju? Posle propalog genocidnog plana u Memorandumu SANU iz 1986g sada im propada i Memorandum iz 2011g da se sa lažima i medijskom propagandom popravi šteta, eto sa nagiranjem genocida na sebe vuku mržnju celog sveta.

Saokrajnik

pre 2 godine

Svi ste vi kukavice jadne kukavičke, i Bugari i Mongoli i Osmanlije i Mlečani i Mađaroni i Italijani i Srbi i Rumuni... Niko nije uspeo da Hrvatima uzme Smiljane, e sada kukajte i kmečite koliko vas volja. Koliko će turista biti u Smiljane, sa Teslom na evru? Znaš da su novinari pitali Pavelića zašto su ubijana i srpska deca, a on im je odgovorio, "kad ti neko negira i dođe rušit državu i seme mu treba izbrisati". Ja se apsolutno slžem sa njim, a ti? Tesla je rekao da je to njegova Domovina i on se ne bi digo protiv nje ni 41g ni 91g ko ni onih preko 10.000 Srba u registru hrvatskih Branitelja, o kojima se ćuti i koji se ne svojatju u Srbiji. KAKO GA DRUGI MOGU SVOJATATI AKO JE ON REKAO DA JE HRVATSKA NJEGOVA DOMOVINA? A ne Austrougarska, ne Srbija, ne Amerika...? Ko to može imati veće pravo od Hrvatske da na kovanici stavi svog izumitelja i građanina iz Smiljama?

Dara

pre 2 godine

Nego, ko nas to zavadi? Pa, gde je to vekovno srpsko more, na koje Četnici i vizantijsko krivoslavlje ne izbiše, ni 40ih ni 90ih? A za koje ćute čke četničke kukavičke, kojima je Oluja tako maestralno zatvorila usta, da ga ne pomonju od 95g... Croatia Karlobag from the air- youtube. "Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga u Jasenovcu ubiješ, on hoće u Oluji opet! Pa traži i treći put, da uzmeš u Žutoj kući nož i bolje da je tup, da mu vadiš organe jer svaki je skup! Ma i da mu kosti zdrobiš i baciš u more, on ti dođe na litije protiv Crne Gore! A i Makedonija je ušla u NATO, ma neko će ga sigurno ubit i za to! Takav se Srbin svima ogadio, jasno je sada, s njim je Pavelić najbolje radio"

Hrvatski konjušari

pre 2 godine

Lagao vas Šešelj u huškanju 91g ali baš ZA SVE! Konjušnica je bila u hrvatskom ĐAKOVU a ne u Beču i danas je tamo i najstarija je u Evropi, ima 514g u njoj su ti Hrvatima bili konjušari mladi Srbi koji nisu hteli biti ĐOJLENI u Beogradu, a onda to Šešelj, po tradiciji, samo izokrenuo i 1000puta ponavljao da postane istina i uteha za 500g ropstvo. Gugl: Hrvatska država ergela konja Đakovo. Povijest. Nije bilo samo pravilo prve bračne noći, o ovome se ćuti: JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA. Srbi služe hrvatima i u Nemačkoj, a ne samo po Jadranskoj obali: NIJE IM PROMAKNULO! Hrvatsku tvrtku razotkrila njemačka inspekcija: Zapošljavali Srbe na crno! Ovo se govori turistima u Dubrovniku, a srpski mediji o tome ćute: STROGI ZAKONI: JESTE LI ZNALI? Dubrovačka Republika pravoslavcima i muslimanima zabranjivala je noćenje unutar zidina i podizanje bogomolja!

DNK

pre 2 godine

Nama laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena a Evropska analiza je još 2013g uništila sve srpske laži jer je pokazala da Srbi imaju najšareniju kartu gena u Evropi i da su po genima 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena) a to je očito i razlog zašto su Srbi odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali sa Papom... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/

Srbi su otkinuti dio hrvatskog

pre 2 godine

Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga, a onda ih Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme se punio sa mržnjom prema toj braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom pa zato i ostali nepokoreni! A posle i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom podele i mržnje izbija na to njihovo, vekovno hrvatsko katoličko more, šta braća katolici sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... VELIKA SRPSKA TAJNA: SRBIN TVRDI: ‘Srbi taje da potječu od Hrvata, vrijeme je da prihvate svoje hrvatsko podrijetlo’. Srbima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi.

Net

pre 2 godine

Kako je moguće da duplo manja Hrvatska već 30g ima za čak 8-10 milijarde evra veći BDP od Srbije, a da za to svi srpski mediji ćute... MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.

Ajaojjj

pre 2 godine

Bolje da na novčanice stave s jedne strane lik Milanović a s druge strane lik Plenkovića. . Hrvati bi bili oduševljeni

Sasa

pre 2 godine

Ha ha, cuvaju jedan i dva eura da stave Vojvodu Momcila Djujica... I on je rodjen u Hrvatskoj znaci Hrvat

Bajurina

pre 2 godine

Ovi krvati su naj hrabiji narod ne zato što se ničega ne boje već što se ničega ne stide

Miro

pre 2 godine

Sada tu teško nešto promeniti možemo. Ali da smo posmrtne ostatke Nikole Tesle sahranili kao što dolikuje pravoslavcima ( Nikola Tesla je bio pravoslavac) u hram Svetog Save na Vračaru umesto što urnu držimo u ormaru devojačke sobe otete vile Genčić u krunskoj Hrvati nebi stavili njegov lik na novčanicu. Nebi zato što bi počivao u najvećem pravoslavnom hramu na ovim prostorima i što bi turiste vodio đakon. Ovako čak ni većina građana Srbije ne zna za urnu sa njegovim posmrtnim ostacima.

NEBOJŠA

pre 2 godine

а немојте бити тако строги.па ај'ви нреците кога они да ставе?кога имју?па једини ,светски познати хрват ,јр АНТЕ ПАВЕЛИЋ.ставили би ни њега,ал'несмију.једино ми криво што уместо оне зверке-куне нису ставили неку већу зверку,рецимо оног међеда ПОПА ЂУИЋА.ипак је он лепши од куне,А И ЊИХОВ ЈЕ КОЛИКО И ТЕСЛА =

Nenad

pre 2 godine

Neka stave sliku popa Đujića. I on je rođenu rvackoj

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija