• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.08.2021

12:48

BAKIR ŽESTOKO UDARIO NA SRPSKU! SDA poziva visokog predstavnika da stavi van snage odluku Skupštine Republike Srpske!

AP/Photo

Balkan

BAKIR ŽESTOKO UDARIO NA SRPSKU! SDA poziva visokog predstavnika da stavi van snage odluku Skupštine Republike Srpske!

Podeli vest

Predsedništvo Stranke demokratske akcije u BiH (SDA) pozvalo je danas Kancelariju visokog predstavnika (OHR) da stavi van snage Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, koji je nedavno usvojila Skupština Republike Srpske

Iz te stranke navode da će Klub Bošnjaka u Veću naroda Republike Srpske, kao i pravni tim SDA, preduzeti sve neophodne aktivnosti kako bi ovaj i Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske bili proglašeni neustavnim.

Jednim od zaključaka sa sednice Predsedništva, SDA je pozvala političke predstavnike iz Republike Srpske u institucijama BiH da "odustanu od blokada", preneli su mediji u BiH.

Predsedništvo SDA pozdravilo je izbor Kristijana Šmita za novog visokog predstavnika i izrazilo očekivanja da će on "pokazati neophodnu odlučnost kako bi se uklonile opstrukcije koje otežavaju funkcionisanje institucija BiH".

Predsednik SDA Bakir Izetbegović ocenio je nakon sednice da "časnim ljudima u srpskom korpusu sasvim sigurno ne smeta Inckova odluka" i dodao da mislo da je njima "olakšao život".

"Incko je nametanjem zakona najprije pomogao srpskom narodu. Stvar genocida i ratnih zločina je stvar pojedinaca i to treba skinuti s vrata srpskog narodu. Mene čudi da političari u RS ne shvataju tu stvar i da im to nije donelo olakšanje", rekao je.

Poslanici Skupštine Republike Srpske su prošle nedelje usvojili Predlog zakona kojim se odbacuje Inckova odluka o zabrani i kažnjavanju negiranja genocida, kao i dopune Krivičnog zakona RS, kojim se za vređanje ovog entiteta može izreći zatvorska kazna i do 15 godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mitrofan Fustić Morija iz Kara

pre 2 godine

За крст часни и слободу златну.

Sumadinac

pre 2 godine

Bakire to bi Van bio zadnji kontakt sa RS toliko si prost da ni sam nemozes da poverujes

Baća

pre 2 godine

Bakir misli da će nešto postići silom. Ako Šmit stavi van snage odluku Skupštine RS, Skupština RS može da stavi van snage Šmitovu odluku jer je nelegitiman visoki predstavnik i nema verifikaciju SB UN. Pa onda neka Bakir i Šmit ponovi stave van snage tu odluku, pa će Skupština RS staviti van snage i tu odluku, pa onda....

Slobodan Covek

pre 2 godine

carsijski kriminalci , islamski teroristi i hitlerovi handzar nacisti bakir i dino merlin su krivi za pljacku naroda , ubistvo srpskih mladenaca na Grbavici i za islamski teroristicki napad na policiju i vosjsku Jugoslavije , Bakirov carsijski islamski terorizam kao tudjmanov nacisticki partner zna da je kriv za organizirani zlocinacki poduhvat i genocid nad srpskim narodom . Nervozni su jer u saradnji sa zapadnim kriminalcima NATO zlocincima svim silama i meidjski pokusavaju da zataskaju svoje zlocine i naravno da carsijski i zapadni kriminalci prstom upiru na drugu stranu na nevine ljude .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija