• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnji.hr

05.08.2021

11:14

Plenković u Kninu ima poruku za Srbiju! Šta reći...

Balkan

Plenković u Kninu ima poruku za Srbiju! Šta reći...

Podeli vest

Premijer Hrvatske Andrej Plenković održao je govor na proslavi 26 godina zločinačke akcije "Oluja" u Kninu i tom prilikom uputio "poruku" Srbiji, nazivajući, pritom, progon i zločine nad golorukim narodom, ženama, starcima i decom "bitkom"!

- Uvek ćemo dostojanstveno slaviti Oluju kako bi buduće generacije njegovale tradiciju Domovinskog rata. Vodimo se politikom pomirenja suživota i razumevanja, uz poštovanje istorijske istine i izražavanja pijeteta svim žrtvama. To ne znači da ćemo ikada ikome dopustiti da dovodi u pitanje legitimitet Oluje. To je poruka Srbiji koja bi trebalo da napusti jalovu politiku prošlosti i okrene se politici pomirenja. Pobeda u sudbonosnoj bici Oluji temelj je za slobodu koju uživamo danas - rekao je Plenković.

Neko ko svoju istoriju računa od dana kada je srpske starce i nejač oterao sa vekovnih ognjišta svakako može Srbiji i Srbima da deli lekcije o prošlosti i pomirenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mirko

pre 2 godine

Mi moramo da negujemo buducnost kada ce Srbija i svi Srbi dobiti nazad ono sto je oteto od ustasha. To jest pijetet. Svet se menja, Srbija ima danas vazniji faktor nego od neke umetno stvorene na genocidu tkz. rep. hrvatske koja je nikla od pokatolicenih i pohrvacenih Srba takozvanih izroda.

EU

pre 2 godine

Srbi i Turci su jedini narodi na svetu, koji negiraju svoje genocide! Tolika bolasna i ludačka propaganda mržnje od 95g o genocidnim Hrvatima, a eto sada ceo svet zna da su Srbi taj genocidan narod, i da jedini na svetu oni i Turci negiraju svoje genocide, ko da im je to zlo u genima? Znaš kako te Savznici iz WW2 ujedinjeni u NATO paktu izbombardovaše 99g, da zaustave rat i srpske genocidne fašiste, a šta da sada još slušaju kako ti fašisti negiraju svoj genocid i sustavno šire mržnju? Posle propalog genocidnog plana u Memorandumu SANU iz 1986g sada im propada i Memorandum iz 2011g da se sa lažima i medijskom propagandom popravi šteta, eto sa nagiranjem genocida na sebe vuku mržnju celog sveta.

maks

pre 1 godinu

Samo se ti nadaj seljo. I tvoji če praunuci kao i ti danas imati teški KOMPLEKS od Hrvata, i gledati u leđa Hrvatskoj i diviti se. ISTO kao i vi danas. I oni če slati molbe da mogu biti čistači WCa u Hrvatskoj, kao i vi danas. Jedino je problem što i da bi bili sluge Hrvatima,morate poslati MOLBU. I dobiti radnu dozvolu. Dakle ne opterečuj svoj turski mozak gluposstima. Nečeš ti to doživiti opanak. Hrvatska je bila i uvijek če biti, daleka i vama NIKAD dostižna galaksija, za kojom čete cviliti u svojoj ljubomori očaju i NEMOČI.

Baća

pre 2 godine

Udarili su na Srbe u odnosu 7 prema 1. Proterali preko 250.000 ljudi, po Tuđmanovoj naredbi "da Srbi nestanu", ubili preko 2000 ljudi i izvršili genocid i najveće etničko čišćenje u Evropi posle WW2. I time se ponose. I kao takvi, kao nemački vazali i miljenici, primljeni u EU. Čestitamo i Hrvatskoj i EU! A što se tiče one izreke " čega se pametan stidi, time se budala ponosi" valjda je sve jasno. I još nešto. Nikada nisam bio šovinista, ali ne mogu a da ne citiram onaj čuveni natpis iznad ulaza Magdeburske katedrale koji su uklesali nemački protestanti u 17. veku: "Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata." Izgleda da se i do ovog 21. veka ništa nije promenilo u tom njihovom nacionalšovinističkom orgijanju i sadašnjem odnosu prema Srbima.

Srbija u EU do 2025

pre 2 godine

Uradila peta sila Evrope, toliko poruši i pobi i napravi genocid PA KUKA! Priznavanje genocida, izvinjenje komšijama, plaćanje logorašima i ratne štete i ulazak u EU po veći standard i plate i da stigneš BDP duplo manje Hrvatske, inače ova ista beda i mržnja i zlo...jasno ko dan?

Baća

pre 2 godine

Proguglaj pa ćeš naći na Youtube izjavu poglavnika na Trgu bana Jelačića iz 1992. da je Hrvatska izazvala rat. A što se tiče izvinjavanja, vaši preci su u NDH, u Jasenovcu, Jadovnu i širom zemlje pobili toliko Srba, da nemamo mi vama šta da se izvinjavamo. Razbili ste Jugoslaviju sa Slovencima jer su Hrvatska i Slovenija bile dve najsiromašnije republike, Hrvatska je bila sa dve pokrajine, Istrom i Dalmacijom, koje su gušile centralnu Hrvatsku, a na čelu Jugoslavije su se nalazili sve velikosrpski nacionalisti Tito, Kardelj, Bakarić, Stane Dolanc, Džemal Bijedić...Jasno ko dan.

307 Alka 27 Oluja

pre 2 godine

Poruka je da nikada ne prestanete kukat i kmečat i lagat dok Hrvati slve, a slaviće se dok je sveta i Hrvata i Srba da kukaju dok oni slave.

Nikola

pre 2 godine

Pa jel bar znate sta slavite, bolesnici? Nemate ni jednu jedinu bitku a da nije pokolj ili zlocin, zato jedino to i mozete da slavite.

Dara iz Karlobaga

pre 2 godine

Slavi se to šta ti nemaš ni kap vekovnog srpskog mora, ni cent od turizma i niti smeš da ga pomeneš od 95g a letuješ u Grčku ili Albaniju čko četnička kukavička?

Baća

pre 2 godine

Ujo, idi na neki ustaški portal, pa tamo slavi "slavnu hrvatsku pobjedu" protiv sedmostruko skabijeg protivnika. I to je kao neka oluja? Šta bi bilo da ste se ikada suprotstavili jačem od sebe? Niste nikada, već ste tada uvek bili vazali. I u Austrougarskoj, i pod Hitlerom, a i u NATO- u. Vaša lijepa je stvorena na zločinu i genocidu nad Srbima, ujo.

Objavite komentar ako vam dopu

pre 2 godine

Pa cedo kako to da ste ostavili nezasticene te ljude,gdje su ti hrabri srpski junaci.. Gdje su ti beli orlovi,seseljevci,arkanovci,mobilizirani mladici iz Srbije.. Nije valjda da ste pokazali opet hrabrost kao protiv Turaka,Krfa,judenfrei Beograda,Srebrenice,Ovcare,skabrnje,Manjace,Omarske,Stajiceva.. Mozes tu pricu svojim pocetnicima prodavati..

Baća

pre 2 godine

Kao što vidiš, objavljeno je. Braćala, da je intervenisala srpska armija, a ne ove paravojne jedinice koje si nabrojao, kao što je intervenisala hrvatska regularna armija u BiH i potisnula srpske snage do Banjaluke, pitanje je da li biste slavili taj vetar. Naravno, Srbija bi bila optužena za agresiju regularne armije na Hrvatsku i NATO bi, verovatno, napao te snage. Milošević zato nije ništa pokrenuo. Želeo je da sačuva Srbiju. Naravno, ti misliš drukčije. Samo ne vidim šta je tu herojsko što ste pobili i proterali toliko žena, dece, baba i staraca.

nagard

pre 2 godine

Katedrala u Magdeburgu: Bože sačuvaj nas kuge, gladi i Hrvata"

Petarle

pre 2 godine

Nije mi jasno jedno,imaju tu svoju ustasku drzavicu koju su dobili uz pimoc zapada,sta vise mesaju Srbiju,svako gleda na svoje zrtve,a jediba zamerka nasima u Srbiji,ostavite se stcaranju i negovanju male Jugoslavije,Srbima treba jaka Srbija sa postovanjem svih drugih,ali Srba iz Srbije najvise

Nada

pre 2 godine

Ovakvi da nam dele savete ? Ovakvi i slicni njemu nisu zadojeni majcinim mlekom !

Nikola

pre 2 godine

Pa dodji spreci nas. Pricamo i tek cemo pricati o vasim zlocinima zakrzljala raso. To vas najvise boli, sto vise nema Jugoslavije da se vasi zlocini guraju pod tepih. Vi bi najvise voleli da Srbi zaborave vase zlocine, ali nece da moze. Sad ucimo svoju decu da i oni znaju ko ste i sta ste, s obzirom da nas u skolama u Jugoslaviji nisu ucili zato ste vi i nastavili tamo gde su vam dedovi 1945. stali. Samim tim pokoljenja koja dolaze znace ko ste i sta ste, nece vam nikad verovati kao sto su vam verovali oni Srbi, vase komsije, koje ste vodili na klanje, logore i pred jame. E to vas zulja, sto vas Srbin vise nikad nece cekati skrstenih ruku.

zora

pre 2 godine

"...".temelj je za slobodu koju uzivamo danas. Da li se ti covece cujes sta pricas?? Da li ti stvaro zelis da utuvis svojim gradjanima da ste vi slobodna drzava? Da li ti slobodom smatras kada neko iz Nemaske dodje i kaze ti kako treba da radis? Da li je tebi sloboda da saljes svoj narod kao topovsko meso da bi Ameri osvajali svet? Sloboda je tebi da tvoj narod nema sta da jede a ti se busas u prsa kako si slobodan. Naj vecu slobodu ste vi HRVATI imali u Jugi. Tu ste zarili i palili protiv Srba i ostalih narodnosti. Cestitam ti slobodu Plenkovicu i upitaj malo svoj narod za misljenje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija