• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/glas srspske

06.08.2021

11:49

HLADAN TUŠ! Dodik odgovorio Izetbegoviću!

Balkan

HLADAN TUŠ! Dodik odgovorio Izetbegoviću!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da bi Bakir Izetbegović trebalo da razgovara i sa Srbima i Hrvatima, "a ne sa strancima da bi se rešilo ovo nemoguće stanje u BiH, a ne da umišlja stvari i daje sebi na značaju, jer ga ovih dana nisam ni pomenuo"

Na pitanje Srne da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da, kako kaže, ne želi neformalne sastanke sa Dodikom jer je uvredio Bošnjake, Dodik je upitao o čemu Bakir Izetbegović priča i ko je njega uopšte pomenuo formalno i neformalno?

"Neka prestane da umišlja i neka ostavi Republiku Srpsku na miru. Pošto su mu puna usta priče o multietičnoj BiH, neka onda pokaže na delu i odgovori - koliko je Federacija BiH multietična, gde su Srbi u tom entitetu, gde su njihova prava, imaju li oni uopšte prava po njegovom shvatanju multietičnosti. To što kaže da sam ja uvredio Bošnjake jer sam rekao da su podanici, upravo je sam pokazao koliki je podanik i koliko čeka milost stranaca. I da ga podsetim da je isti on, Bakir Izetbegović, nazvao Srbe 'lošim narodom'", naglasio je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hogar

pre 2 godine

ha ha ha Gluposti!!! Trenutno je na tusiranju Laktašenko a voda je sve hladnija i već odavno pršće i po Vučku...Sudeći po priči Laktašenka već ga polako hvata hipotermija :)

Baća

pre 2 godine

Pa, nisi baš duhovit. Niko nikoga u Bosni ne može da zajaše, a najmanje Srbe. Jedino ako Baki ne računa da će mu američki marinci napraviti neku novu državu gde on, kaže, ima 60% probosanskih glasaca. Ne bih se kladio na to. Eno ih, povlače se Amerikanci iz Avganistana i šta su tamo doneli? Rat i pustoš. Bolje bi bilo da se sva tri naroda u Bosni dogovore kako da žive zajedno, a ne jedni protiv drugih i u korist stranih tutora. Kakva je to država kojom upravlja strani namesnik? Nista se silom ne postiže, već samo dogovorom.

Zagor

pre 2 godine

Ono što je interesantno jeste da Bake zaista ima oko 60% sveukupnog biračkog tijela u BiH! A Mile Ronhil,to je kleptomanska budala koji svojim postupcima rusi rs a i srbiju.Za njim je Vučić davno pustio vodu samo mu to jos niko nije rekao.

Baća

pre 2 godine

Partijski dokument SDA o akciji za ukidanje Republike Srpske i sve kasnije provokativne izjave Izetbegovića najbolje govore šta žele da postignu. Otuda Komšić, otuda priče o četvrtom "političkom" probosanskom narodu o kome nema ni reči u Dejtonskom sporazumu, otuda aplaudiranje strancima koji rade za interese Bošnjaka, otuda priče o redefinisanju Ustava BiH...Ono što je rezultat rata koji je Alija izazvao odbivši Kutiljerov plan, Bakir bi sada da promeni kako njemu odgovara. Da rasturi entitete i da centralizuje probosansku stvar u korist svoje nacije čiji jedan deo proglašava "građanima". Ako Srbi nasednu na ovu lukavu igru, sve žrtve koje su pale za Republiku Srpsku, slobodu i sigurnost Srba u BiH biće uzaludne. Ne mogu Amerikanci i Nemci da posmenjuju i kazne sve srpske lidere u RS ako Srbi budu jedinstveni. Oni bi da modeliraju Bosnu kolonijalnom logikom, prema svojim geostrateškim planovima, ne pitajući narode koji tu zemlju naseljavaju za bilo šta. Tome se treba suprotstaviti i institucionalno i vaninstitucionalno, na sve moguće načine.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija