• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.08.2021

21:34

Crnogorski vatrogasci na IZMAKU SNAGA! Požar se širi... u pomoć pozvana vojska!

Balkan

Crnogorski vatrogasci na IZMAKU SNAGA! Požar se širi... u pomoć pozvana vojska!

Podeli vest

Cetinjski vatrogasci i danas su se borili s požarima, a iz Službe zaštite i spašavanja rekli su da vatra zahvata širok pojas, i da su službe stalno na terenu

- Veliki pojas je zahvatio požar baš veliki, znači to je četiri, pet sela. Mi branimo kuće, ali kažem do lokalizaciji samo kiša može pomoći - kazao je za TVCG Miloš Chećanović, v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja Cetinje.

Kolege iz Nikšića pomažu i cetinjskim vatrogascima koji su stalno na terenu, kao i kolege iz Kotora i Budve.

 

Maksimalno smo iscrpljeni



- Maksimalno smo iscrpljeni, znači bukvalno se radi čitav dan i preko noći. Nema slobodnog dana, svakog dana na terenu su po tri posade, 10 do 12 ljudi, plus ljudi sa strane što smo uključili. Uputili smo poziv avio-helikopterskoj jedinici Vojske Crne Gore nadamo se da će nam pomoći, kao proteklih dana dosta su nam pomogli - kaže Chećanović.

Vidljivost je znatno smanjena i samim tim otežava Intervenciju iz vazduha. Danas je Cetinje bilo prekriveno dimom, a prvi čovek službe zaštite i spašavanja Cetinja ističe da je ljudski faktor uzrok požara, i da je više puta uzaludno apelovao na građane da se pre čišćenja imanja odnosno spaljivanja određenog materijala obrate vatrogascima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRB

pre 2 godine

prosto mi se kurac cepa zbog crnogorskih vatrogasaca!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija