• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2021

11:53

ŠOJGU progovorio o Mladiću i Karadžiću, pa poslao ozbiljno upozorenje Rusiji! /VIDEO/

AP/Photo

Balkan

ŠOJGU progovorio o Mladiću i Karadžiću, pa poslao ozbiljno upozorenje Rusiji! /VIDEO/

Podeli vest

Ruski ministar odbrane, jedan od nosilaca liste stranke Jedinstvena Rusija na izborima za Državnu dumu Sergej Šojgu rekao je da je u prošlosti imao "sreću" da sarađuje sa čelnicima bosanskih Srba, haškim osuđenicima Radovanom Karadžićem i generalom Ratkom Mladićem

On je srpske ratne lidere, kao i bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, koji je umro u Hagu pre nego što mu je izrečena presuda, pomenuo na tribini mladih "Teritorija smisla" raspravljajući o pretnji „društvenog raspada“.

Prema Šojguovim rečima, Milošević, Karadžić i Mladić su shvatili da se bivša Jugoslavija "raspada iznutra".

„Čini se da taj raspad prolazi neprimetno. Nažalost, bio sam svedok mnogih takvih stvari, počevši od Srbije ili bivše Jugoslavije. Sa mnogim liderima koji su kasnije završili u Haškom tribunalu, neću da krijem, imao sam sreću da zajedno radimo, da komuniciramo. To su i Milošević, Karadžić i general Mladić. Nekoga više i nema, ali oni su tada u poslednjem trenutku shvatili da se zemlja raspada iznutra. Sve to bio rad sa određenim ciljem, kada je od jedne zemlje Jugoslavije nastalo šest država, a poslednja – Kosovo, je verovatno otišla već pred vašim očima“, rekao je Šojgu.

Ruski ministar odbrane rekao je da je imao je „sreću i sreću što je radio i komunicirao“ sa bivšim srpskim liderima koje je Haški tribunal za bivšu Jugoslaviju izveo pred "lice pravde".

Podsetimo, tokom rata u Bosni, Šojgu je bio na čelu ruskog Ministarstva za vanredne situacije .Osim Jugoslavije, Šojgu je kao primere „propadanja društva“ naveo i Siriju, Egipat, Tunis, Libiju.

 

 

U svim tim zemljama, pre oko 10 godina, održane su antivladine demonstracije koje su dovele ili do promene vlasti ili do građanskog rata. Zvanična Moskva događaje u ovim zemljama - kao i u Srbiji, Gruziji i Ukrajini - često naziva takozvanim „obojenim revolucijama“, koje se ocenjuju oštro negativno. Moskva optužuje Zapad da podržava takve revolucije i eventualno priprema njihov analog u Rusiji.

„Ako budemo slabi, onda će se dogoditi ono što se dogodilo u istoj toj Siriji, Libiji, Jugoslaviji i mnogim drugim zemljama. Ali sa nama će biti potpuno drugačije“, istakao je ministar.
„Naravno, oni bi hteli da kod nas izbije unutrašnja nesloga, kako bismo na kraju bili neprijatelji na nacionalnoj, verskoj, klasnoj osnovi, pa da počnemo da se bavimo samokritikom i uništavamo svoju zemlju iznutra. To ne možemo da dozvolimo, što znači da moramo biti jaki. Zadatak koji je pred nama je
jasan, razumljiv i jednostavan – jaka zemlja, jaka vojska. Zapravo, to je ono čime se i bavimo“, konstatovao je ministar.

Ova izjava ruskog ministra odbrane izazvala je veliku pažnju i reakcije na društvenim mrežama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

Nije Kosovo i Metohija otislo nigde .. i dalje je na mestu na kome je bilo .. samo vas rusa nema .. vi ste otisli .. onomad . . secas se?!

milankukic

pre 2 godine

gospodin Šojgu je u pravu sve je to tacno jer unutrašnji neprijatelji su to uradili ali smišljeno prvo TITO je od jugoslavije napravio republika kojima je dao sva ovlašcenja državotvornosti a uz pomoc CIE kji iaju odluku da srbiju treba svim strdstvima uništiti aruski KGB dali je to znao sad je to pitanje ali svi borci za Srbiju i Srbe se proganjaju zato pod hitno zakon o genocidu u drugom svetskom ratu jer ce i to pasti u zaborav

As

pre 2 godine

cuj,desice im se sta se desilo jugoslaviji,neka neko obavesti sojgua da se njegov sovjetski savez prvi raspao tigar od papira.koliko danas miliona i miliona rusa zivi izvan ruske administracije,rusija danas ima mnogo manji uticaj u svetu nego tada.bolje sojgu da pogleda u svoje dvoriste posto vidim svoje ne pominje a nase je dobro analizirao.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija