• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.08.2021

08:39

AMERIKA ZATRAŽILA OD PRIŠTINE DA PRIMI NEKOLIKO HILJADA AVGANISTANACA! Vašington zauzvrat lažnoj državi obećava "ekonomske i političke ustupke"!

AP/Tanjug

Balkan

AMERIKA ZATRAŽILA OD PRIŠTINE DA PRIMI NEKOLIKO HILJADA AVGANISTANACA! Vašington zauzvrat lažnoj državi obećava "ekonomske i političke ustupke"!

Podeli vest

SAD su ponudile ekonomske i političke ustupke Prištini za prijem nekoliko hiljada Avganistanaca, ali u Vašingtonu postoji zabrinutost o sposobnostima vlasti u Prištini da to učine, rekla su četiri neimenovana američka zvaničnika agenciji Rojters

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena vodila je tajne razgovore sa više zemalja nego što je ranije bilo poznato u očajničkom pokušaju da obezbedi privremeni smeštaj ugroženih Avganistanaca koji su radili za američku vladu, rekla su četiri američka zvaničnika Rojtersu.

Tajni razgovori sa Kosovom i Albanijom naglašavaju želju američke administracije da zaštiti Avganistance koji su radili za SAD od talibanskih odmazda, dok se bezbedno završava proces odobravanja njihovih američkih viza, navodi agencija.

Bajdenova administracija je istraživala da li bi Kazahstan, Tadžikistan i Uzbekistan primili hiljade kandidata, ali to nije dalo željeni napredak.

Ministarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija nije odgovorilo na zahtev Rojtersa da da svoj komentar.

Ambasade Albanije, Kazahstana, Tadžikistana i Uzbekistana, takođe, nisu odgovorile na zahtev da daju svoj komentar, navela je britanska agencija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sumadinac

pre 2 godine

Srbijo ne dozvoli da nam teroristi nasele Kisovo nek in Amerika primi u njihovu zemnju.

milankukic

pre 2 godine

vvrlo zanimljiv predlog od strane AGRESORA okupirali tuđu teritoriju a onda nude avganisstancima da ih tu nasele AMERIMA bi bilo bolje da uvuku svoje rogove i nestvaraju ratove u svetu a ako žele imaju dovoljno svoje teritorije pa neka ih tamo naseljhavaju

laki

pre 2 godine

Pa majke vam ga, radili su za vas , vodite ih u Ameriku.

Miro

pre 2 godine

Već su rekli Afganistancima da je to samo privremeno i prelazno rešenje jer neće dugo ni na KiM da borave.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija