• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.08.2021

09:02

ABAZOVIĆ UDARIO NA VELJOVIĆA?! Devedesetih tukao i hapsio suvereniste, a sada ih poziva na proteste

Tanjug

Balkan

ABAZOVIĆ UDARIO NA VELJOVIĆA?! Devedesetih tukao i hapsio suvereniste, a sada ih poziva na proteste

Podeli vest

"To je čovek koji je 90-ih proganjao, hapsio i tukao suvereniste. Siguran sam da se iskreni suverenisti i Crnogorci neće odazvati njegovom pozivu, koji predstavlja pokušaj sprečavanja obračuna novih institucija s kriminalom”, istakao je Abazović

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ocenio je da savetnik predsednika Crne Gore i bivši šef policije Veselin Veljović pokušava da građane koji se nacionalno osećaju kao Crnogorci zloupotrebi za svoje ciljeve, koji nemaju veze s nacionalnim interesima Crne Gore.

Abazović je za “Vijesti”, komentarišući Veljovićeve pozive građanima na masovno okupljanje, a policajce na odbijanje naređenja prilikom predstojećeg ustoličenja vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog na Cetinju, rekao da je Veljović decenijama unazad na suprotnoj strani od interesa Crne Gore.

"To je čovek koji je 90-ih proganjao, hapsio i tukao suvereniste. Siguran sam da se iskreni suverenisti i Crnogorci neće odazvati njegovom pozivu, koji predstavlja pokušaj sprečavanja obračuna novih institucija s kriminalom”, istakao je Abazović.

Naveo je da je kao koordinator službi bezbednosti o ustoličenju Joanikija razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova i šefovima policije i Agencije za nacionalnu bezbednost.

Foto: AP/Photo

Veselin Veljović


”Što se tiče službi bezbednosti - situacija je krajnje redovna. Pratićemo prilike i, u skladu s procenama, doneti odluke koje su u interesu građana. Pozivam da nam u tome pomognu i Mitropolija crnogorsko-primorska i građani koji nameravaju da protestuju", rekao je Abazović.

On je izrazio nadu da će biti razvijeno partnerstvo kako bi ustoličenje prošlo bez većih problema, na miran i dostojanstven način.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KRIVOKAPIĆU, HAPSI VELJOVIĆA PRE NEGO PADNE KRV! Milov savetnik priziva "građanski rat" zbog ustoličenja Joanikoja! KLJUČA U CRNOJ GORI!
Balkan

KRIVOKAPIĆU, HAPSI VELJOVIĆA PRE NEGO PADNE KRV! Milov savetnik priziva "građanski rat" zbog ustoličenja Joanikoja! KLJUČA U CRNOJ GORI!

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević zatražio je od premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da sazove hitnu sednicu Veća za nacionalnu bezbednost na kojoj bi od Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića bilo zatraženo da uhapsi savetnika crnogorskog predsednika Veselina Veljovića "zbog poziva na rušenje ustavnog poretka i najave građaanskih sukoba"

15.08.2021

21:27

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija