• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.08.2021

10:20

AMBASADA KINE PATOSIRALA INCKOVOG NASLEDNIKA! Posle Moskve i Peking više nego jasan, visoki predstavniik u BiH - ne postoji!

Balkan

AMBASADA KINE PATOSIRALA INCKOVOG NASLEDNIKA! Posle Moskve i Peking više nego jasan, visoki predstavniik u BiH - ne postoji!

Podeli vest

Ambasada NR Kine u BiH zvanično je potvrdila da je uputila diplomatsku notu u kojoj se navodi da vlasti ove zemlje ne prihvataju legitimitet Kristijana Šmita kao novog visokog predstavnika u BiH

"Ambasada NR Kine u BiH je u notu odgovora OHR iznela stav da s obzirom na to da nije usvojen nacrt Rezolucije o imenovanju visokog predstavnika koji su predložile Kina i Rusija na Savetu bezbednosti UN, kineska strana smatra da imenovanje novog visokog predstavnika nije legitimno", navodi se u odgovoru Ambasade Kine u BiH na pitanje Srne o diplomatskoj noti.

Kako su ranije preneli mediji nota Ambasade NR Kine upućena je na adrese Kancelarije visokog predstavnika u BiH i Ministarstva inostranih poslova u Savetu ministara.

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov rekao je ranije da njegova zemlja ne priznaje legalnost i legitimitet Šmitovog izbora i poručio da ne namerava da sarađuje sa Šmitom, prenela je RTRS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija