• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.08.2021

14:41

DVOJE UHAPŠENO ZBOG PODMETANJA VATRE! Izbio veliki požar na Hvaru, gase ga 50 vatrogasaca i 10 vozila!

Balkan

DVOJE UHAPŠENO ZBOG PODMETANJA VATRE! Izbio veliki požar na Hvaru, gase ga 50 vatrogasaca i 10 vozila!

Podeli vest

Požar koji je izbio na Hvaru gasi 50 vatrogasaca sa 10 vozila, a očekuje se dolazak još vatrogasnih snaga, potvrdio je šef vatrogasaca Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević

On je za hrvatske medije potvrdio da gori kod rta Kabal, zapadno od Starog Grada.

Kovačević je ocenio da će požar, koji je izbio sinoć oko 22.30 časova, danas biti lokalizovan, iako gori gusta šuma i na nekim mestima je u pitanju nepristupačan teren.

Vatrogasci su tokom noći okružili deo požara, ali problem je bio severni deo gde je vetar proširio vatru na borovu šumu.

 

- Vetar stvara probleme i prebacuje iskre ispred požara i pali rastinje. Vatra je došla do bivše streljane i aktiviraju se zaostali meci. U jutarnjim časovima stiže ispomoć s kopna, šest vozila i 20 vatrogasaca te vazdušne snage - napisali su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hvar na Fejsbuku, prenosi RTRS.

Policija je potvrdila da je uhapsila danas dve osobe koje se sumnjiče da su izazvale požar u uvali Stupišće na rtu Kabal, kraj Starog Grada na Hvaru.

Požar je izbio sinoć nešto pre 23 sata, a za njegovo izazivanje osumnjičena su dvojica hrvatskih državljana, preneo je Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija