• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net/Informer.rs

22.08.2021

08:54

ZA ŠAKU HRVATSKIH BAJADERA NA CETINJU SKARLIČU PROTIV USTOLIČENJA MITROPOLITA JOANIKIJA!

printscreen

Balkan

ZA ŠAKU HRVATSKIH BAJADERA NA CETINJU SKARLIČU PROTIV USTOLIČENJA MITROPOLITA JOANIKIJA!

Podeli vest

Na Cetinju će se danas održati "patriotski" protest zbog najavljenog ustoličenja mitropolita Joanikija. Skup kod Lovćenske vile zakazan je danas u podne, a cilj je da bude poslata građanska poruka, kako prenosi CdM o tome kako na Cetinju nije mesto ustoličenju mitropolita SPC Joanikija, najavljenom za peti septembar

 

"Okupimo se u što većem broju 22. avgusta da ih pozovemo da odustanu od namere da podanika anticrnogorske politike ustoliče na prijestolu Sv. Petra. A nakon toga neka razmisle do septembra: ne odustanu li – mi im to svetogrđe dozvolit nećemo, ma koju cenu platili. Nije Cetinje postalo gnezdo slobode čekajući da okupatori i domaći izdajnici odstupe no srčano braneći ideale koji su Crnu Goru obdržali kroz vekove. Pokažimo u nedelju da su nam na srcu ideali građanske, časne, viteške i slobodne Crne Gore, koja ne ljubi lance! Svi na Cetinje! Jer Crna Gora je vaš i vi s njom rođeni venac”, poručuje u pozivu na protest Grupa građana Cetinja.

Zanimljivo, što ni ovaj „patriotski“ potez, kao i mnogi ranije, prijavljen je od „nepoznate“ grupe građana.

Podsetimo, na jednom od prošlih skupova, „nepoznatog“ organizatora, poslanici opozicije, delili su okupljenima bajadere ispred skupštine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Banne

pre 2 godine

Te Bajadere upravo govore ko su ti što se navodno zalažu za CPC. Dakle, nemaju veze sa pravoslavljem. Kao kad bi u Srbiji osnovali srpsku katoličku crkvu i tražili da preuzmemo katoličke crkve. Ceo zapad bi skočio kao lud, a u CG je to mešanje u unutrašnje stvari.

adi

pre 2 godine

Pa katolička crkva je samo jedna, nema drugih. Tako da i napravimo svoju niko se neće da uzbuđuje

Lepe vesti

pre 2 godine

Bajadera jeste najbolja na Balkanu, a opet budimo realni, nije toliko dobra da se zbog nje okupiše a i 25% je SRPSKA?

maks

pre 2 godine

NIŠTA u Hrvatskoj nije vaše. Ne zanosite se iluzijama. Možete samo sanjati kao što ste i dosad. I cviliti od ljubomore, očaja i NEMOČI.

Bedepe

pre 2 godine

Da sam znao i ja bi išao po Bajaderu! Ali opet vas to interesuje, a ne to kako je moguće da duplo manja Hrvatska i posle 2/3 porušene i obnovljene zemlje, već 30g ima veći BDP od Srbije, a da za to svi srpski mediji ćute... MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.

Nenad

pre 2 godine

Srbija je kao heroj i stradalnik izasla iz oba svetska rata kao pobednik. Nazalost cena je bila strasna,milioni poginulih i zemlja porusena i opljackana. Fabrike, mostove, puteve, pruge, rudnike sve smo gradili iznova. Hrvatska je ljubila krvavu cizmu svakog osvajaca. Zato imate bolji standard ali casti,morala, ponosa nemate. Auh zaboravio sam da se ponosite ubijanjem nase nejaci u Jasenovcu, i progonom Srba iz Krajine sa njihovih vekovnih ognjista. A ekonomski vas prestizemo u svakom slucaju, vec ove ili sledece godine...

Zoran

pre 2 godine

Simbolicno je to sto je Bajaderama istekao rok.

Milutin Vranjski

pre 2 godine

Stižu i paštete ali bez leba... mažu ih na krš!

Joyce

pre 2 godine

Takozvanim patriotama sa Cetinja, odavde iz Beograda upućujem otvoreno pitanje: Šta je starije, jaje ili kokoška? Koje Crkve je Petar postao đakon? Posvećen t.j. ustoličen je u Episkopa i Vladiku Crne Gore u Sremskim Karlovcima od čije Crkkve i kog crkvenog veledostojnika? E, pa drage patriote, od Srpske Pravoslavne Crkve i srpskoga Mitropolita Mojsija Putnika 1784. godine. I na kraju, ako je Sveti Petar Cetinjski ustoličen u Sremskim Karlovcima od Srpskog Mitropolita u srpskoj Crkvi, na svetoj srpskoj zemlji, zašto pravite problem oko ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, gde je stolovao Episkop Srpske Pravoslavne Crkve - Sveti Petar Cetinjski i čije mošti počivaju na Cetinju, kao zaloga bratstva Srba i Crnogoraca...

Ante

pre 2 godine

Crnogorci dijele Bajadere po skupovima? Ništa jeftinije nema? Bogami, ovo se zove pišanje po sirotinji, popišali se Junaci i po Srbima i po Hrvatima. Možda čak i po Slovencima.

VLADO

pre 2 godine

VI BI MATER SVOJU ZAVADILI STA SVE RADITE NA SILU A NE PRIPADATE TU PO NICEMU.

goranbojanović

pre 2 godine

Ovo je ponovna lekcija iz istorije zvana lažni car Ščepan mali. Latinski špijun kojeg su Crnogorci prihvatili kao Ruskog cara. Ščepan nije ime več glagol ščepati- prihvatiti. Opet su Crnogorci nasjeli na latinski mamac i ščepali ovog Miraša kao nekakvog vladiku, koji nema ni crkvu ni vjernike. Uzvikivanje na italijanskom jeziku živjela crna planina /Monte negro/ sve govori o učesnicima mitinga, a najviše o njihovoj nepismenosti i mržnji koja ih kao slijepce vodi u ponor.

frano franic

pre 2 godine

Gubite se okupatori ! Nitko ne voli Srbe!

ivan

pre 2 godine

Koji kompleks od hrvata hahahaha. 500 godina nije malo. niste crniji od susjeda sto imate more nego sto je Marija legla sa Mustafom. "braca" su rusi i grci....a svaki srbin ima rodbinu ili priatelja u Njemackoj ili Austriji... e moji turci....

Solo

pre 2 godine

Pa ta Mesna Zajednica od drzave koja visi na staklenim nogama i ti jadni Milovi kao jaki momci sa bajaderama poklon od prijateljske njihove sad najblize zemlje hrvatske ne bi trebalo da zaborave kako su jahali na Magarcima pre nego sto su im Srbi sagradili tu obalu. Ali sve se placa i sve ce to Srbija duplo da naplati. Samo da nezaborave ti kao jaki Milovi momci njih 2000 koji brani tu Milovu Mesnu Zajdnicu da ako se bilo sta desi Srbima dole mi dolecemo za sat vremena expresno....Milo bolje da pripremi gumeni camac za albaniju ili prema hrvatima jer treceg izlaza nece biti..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija