• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

23.08.2021

09:30

DEO POLICIJE ODBIJA POSLUŠNOST NA CETINJU? Danas sednica Saveta za nacionalnu bezbednost CG, samo je jedna tema!

Balkan

DEO POLICIJE ODBIJA POSLUŠNOST NA CETINJU? Danas sednica Saveta za nacionalnu bezbednost CG, samo je jedna tema!

Podeli vest

Premijer Zravko Krivokapić zakazao je za danas sednicu Saveta za nacionaln bezbednost na kojoj će, kako je najavljeno, biti razmatrana bezbednosna situacija u Crnoj Gori uoči ceremonije ustoličenje izabranog mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru

Tom činu, kojem će prisustvovati patrijarh srpski Porfirije, protivi se gotovo celokupna crnogorska opozicija predvođena DPS-m predsednika Mila Ðukanovića niz nevladinih organizacija, udruženja i pojedinaca.

U organizaciji Komitskog patriotskog saveza i DPS-a juče je na Cetinju održan protest protiv ustoličenja vladike Joanikija sa kojeg je poručeno da "Crna Gora nije Srbija", da se "neće utopiti u srpski svet", kao i da SPC pokušava da, kako tvrde, okupira ovu državu.

Ustoličenje vladike Joanikija planirano je za 5. septembar, a protivnici ovog verskog čina zahtevaju da se ono bude izmešteno u neki drugi objekat na teritoriji Crne Gore ili, kako kažu, u sedište SPC u Beogradu.

Vladika Joanikije je na jučerašnjoj liturgiji u Cetinjskom manastiru poručio da je on rođen u Crnoj Gori i da ne može da bude okupator svoje države, za šta, inače, optužuju SPC, Srbiju i njega. On je rekao i da njega na poziciju mitropolita nije poslala nijedna država, niti neka srpska crkva, već SPC.

 

Foto: printskrin Youtube/IN4S

Mitropolit Joanikije

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost je zakazana nakon što je rukovodstov bezbednosnih službi informisalo vladu da postoji realna mogućnost da deo pripadnika policije odbije poslušnost starešina tokom održavanja ceremonije ustoličenja.

Na čelu Saveta je premijer Zdravko Krivokapić, a članovi su i potpredsednik vlade, ministri pravde, unutrašnjih poslova, odbrane, finansija i socijalnog staranja, spoljnih poslova, kao i direktor ANB-a i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević iz Demokratskog fronta.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 2 godine

Jadni ste ...jadni i bedni . Pozovite NATO u pomoć.

Komsija

pre 2 godine

Isti narativ. Srbi su u Hrvatskoj proglaseni za dodjosa, pa je NDH2.0 vodila odbrambeni domovinski rat. Srbi su i u BiH proglaseni za agresora. Sada to isto u MNE, tako da Joanikije mora da dokazuje da je rodjen u Crnoj Gori. Srbi su ziveli na tim teritorijama pre nastanka ovih banana drzava, Hrvatske, Federacije, Montenegro. Zamislimo da Indijanci moraju da dokazuju Amerikancima da su tu ziveli pre njih.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija