• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.08.2021

09:47

ABAZOVIĆEV PROBNI BALON ZA JOANIKIJA I SPC!

Balkan

ABAZOVIĆEV PROBNI BALON ZA JOANIKIJA I SPC!

Podeli vest

Građanski pokret URA pozvao je Mitropoliju crnogorsko primorsku da odustane od ustoličenja Joanikija na Cetinju koje je planirano za 5. septembar! Kako čelnik URA Dritan Abazović često u javnost pušta "probne balone" iza kojih stoji CG premijer Zdravko Krivikapić, nije teško naslutiti da i ovog puta samo sprema teren da se na kraju osujeti ustoličenje Joanikija na Cetinju

“URA je partija koja interese svih građana Crne Gore štiti na podjednak način i od osnivanja nastoji da eliminiše duboko ukorenjene podele u crnogorskom društvu koje nesumnjivo idu na štetu njegovog razvoja, pa stoga u kontekstu održavanja najavljenog ustoličenja mitropolita Mitropolije crnogorsko-primorske planiranog na Cetinju za 5. septembar, poziva na razum”, jedna je od poruka sa sednice Glavnog odbora URA koji je održan sinoć.

Iz ove partije su naglasili da je država dužna da garantuje mir i prava i slobode svih građana i još jednom pozvali nadležne organe da dobro analiziraju bezbednosnu situaciju povodom planiranog skupa na Cetinju.

“Naša poruka ide i MCP-u da uvaži celokupni kontekst koji prati ovaj događaj, uzburkane strasti, podignute emocije, zabrinjavajuću epidemiološku situaciju zbog koronavirusa i još jednom razmisli o mestu održavanja ovog verskog čina i odustanu od njegovog održavanja na Cetinju. Sigurni smo da delimo mišljenje da se verski događaj koji treba da odiše svečanošću ne sme ukaljati zaštitnim ogradama i kordonima policije jer je to i u suprotnosti sa osnovnom ulogom crkve koja je da okuplja a ne razdvaja građane”, poručili su iz URE.

Oni su kazali i da su crnogorske podele duboko ukorenjene i da na njihovo rešavanje ne treba ići principom „na nož“.

“Svi razumni subjekti društva ne treba da dodatno podgrevaju te podele već da nastoje da ih racionalno percipiraju i sistemski nastoje otklanjati”, zaključuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

dokle ce PRAVI Crnogorci da trpe tog Abazovica da on s 4 posla nika zari i pali on je druge vere zato mu teebazapusiti usta i nek on o svojoj veri daje smernice zato ako postoje jos pravi Crnogorci Srpske vero ispovesti zacepite usta tom izdajniku

mix

pre 2 godine

Ne sme se ni po koju cenu dopustiti da Miraseva izdajnicka i nevernicka gamad trijumfuje nad vernim narodom i crkvom narodnom. Upravo, zbog toga SPC i MCP moraju u ime Boga istinitoga i pravde ovozemaljske odrzati hirotonisanje mitropolita Joanikija u drevnom Cetinjskom manastiru.Nema povladjivanja sacici nevernika i ustasoidnih elemenata,to bi bilo unistavajuce za SPC i MPC!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija