• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S

01.09.2021

08:30

Raspop Miraš preti krvlju u pismu Krivokapiću... "AKO SE USTOLIČI BEOGRADSKI NAMESNIK JOANIKIJE..."

Balkan

Raspop Miraš preti krvlju u pismu Krivokapiću... "AKO SE USTOLIČI BEOGRADSKI NAMESNIK JOANIKIJE..."

Podeli vest

Direktor NVO CPC Miraš Dedeić uputio je ozbiljne pretnje uoči ustoličenja mitropolita Joanikija u subotu na Cetinju

Direktor NVO CPC koji prerušen u sveštenika se pojavljuje u javnosti, raspop predat prokletstvu od vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, Miraš Dedeić uputio je apel premijeru Zdravku Krivokapiću da ne dozvoli da se na Cetinju ustoliči, kako je kazao Miraš „čelnik cetinjske filijale crkve Srbije, na uzurpiranu stolicu crnogorskih mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve“.

Apel prerušenog Dedeića, prenosimo u celosti:

"Uvaženi gospodine,

Obraćam Vam se kao arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski, naslednik trona crnogorskih mitropolita, crnogorskih vladara i vladika autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve. U tome svojstvu služim crnogorskome narodu i Crkvi 23 godine, i služiću dok u mene bude daha; nosim i nosiću svoj krst do poslednje ure.

Godinama sam kao čovek pozivao na mir i ljubav među narodima i verama u Crnoj Gori koji decenijama ugrožava Srpska crkva, crkva države Srbije. Dok ta crkva, poduprta tom istom državom, raspiruje mržnju među narodima i verama i podriva ustavni poredak, dovodeći u pitanje sve naše napore, s ciljem da u konačnici Srbija anektira našu domovinu.

Gospodine presedniče Vlade, nažalost, svakim Vašim gestom, rečju i delom Vi ste joj s ruke da taj posao oposli. Pod vašom zaštitom, ovih dana, namerna je da ustoliči beogradskoga namesnika Joanikija, na uzurpiranu katedru Svetoga Petra Cetinjskoga, katedru Crnogorske pravoslavne crkve, mimo njegovoga amaneta da na nju može da sedi samo rodni Crnogorac od najprvijih crnogorskih familija. Kao što znate on nije Crnogorac i ta crkva kojoj služi nije crnogorska.

Foto: Reuters

Zdravko Krivokapić se okrenuo protiv Srba SPC koji su ga i doveli na vlast u Crnoj Gori

Gospodine presedniče Vlade, javno i tajno, bezakonje ste proglasili za demokratski poredak, a teror Srbije nad nama i našom zemljom tumačite kao uvođenje reda i poretka u zemlji. Dali ste pristanak Srbiji da njena crkva duhovno okupira našu zemlju i prihvatili da joj budete instrument, koji treba da Crnu Goru dovede do konačne propasti. Znate li kako se zove takav odnos prema svojoj zemlji i kao se nazivaju njegovi akteri? Odgovoriću Vam – takav akt presednika Vlade je velizdaja, a akteri su kvislinzi!

Kao arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski i kao čovek apelujem na Vas, koji ste po funkciji i temeljem zakletve koju ste položili u Skupštini Crne obavezni da štitite dostojanstvo i suverenitet naše zemlje, da ne dozvolite da se na Cetinju ustoliči čelnik cetinjske filijale crkve Srbije, na uzurpiranu stolicu crnogorskih mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve. To je uvreda dostojanstva i suvereniteta Crne Gore; gospodine predśedniče to je uvreda svakoga etničkoga Crnogorca; to je napad na Cetinjski manastir kao simbol moći i trajanja naše domovine Crne Gore! Dobro znate da taj akt neće ostati bez odgovora! Bogu se velikome molim da se braća u Hriistu ne zakrve! Zato Vas još jednom molim da pokažete odgovornost! Ugledajte se na crnogorske vladare koji su mirili posvađane i branili dostojanstvo i suverenitet Crne Gore! Mirite i odbranite ih i upišite se u dostojne sinove naše domovine!

Bog vas blagoslovio!"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vera

pre 2 godine

Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi smo se mi pokatoličili iz Slovenskog višebožja sa Perunom u tada jedino Papino hrišćanstvo u 7-8 veku ali pitaš li se ti koliko je posle Srba prodalo veru za večeru i odvojilo se od Hrvata i Pape i popravoslavilo se kad se Crkva cepala u 11veku i kad im je Vizantija u 13 veku sa Savom davala sve i Srbiju na tri mora, a onda im Bog dao kaznu ropstvo 500g a Vizantiju izbrisao i očistio i dao je Turcima? Harlot - odvojena crkva, kurva, bludnica, koja će obmanjivati narod da ga odvoji od Boga, tako da dočekaju antihrista.

Net

pre 2 godine

Tvrdio da su mu smjestili: Poslušajte kako novi patrijarh Porfirije pjeva četničke pjesme.

gargamel

pre 2 godine

Ovi mpvp [eceni crnogorci jako dobro daju losu sliku o sebi pred investitorima. Kako danas zele da prisvoje SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU I NJIHOVE TEKOVINE, tako sutra mogu da privatizuju novo sagradjene hotele ili industrijske objekte. NJIMA BAS NISTA NIJE SVETO. Zelim im uspeha da se dovedu pameti i da prestanu da budu sluge ambasada. Tesko njima ako brat na brata udari. Ili mi gresimo sto mislimo da smo braca? Sta vi mislit? Ja sam iskreno razocaran i nikad vise u tu zemlju necu nogom krociti. Ima dosta lepsih i korisnijih destinacija gde ce nas postovati i ceniti.

ccc

pre 2 godine

haha jel kapirate vi da izbije neki rat slucajno, da bi do juce najveci srbi, danas crnogorci bili svirepiji od ustasa u klanju srba... a na kraju bi srbi bili optuzeni da su provocirali i da su agresori, bas kao u jugoslaviji... iako je istina sasvim drugacija... jel kapirate da ce za 10-20 godina canak, djilas, jeremic, trifunovic, dragojevic, gajic, itd, koji su sada srbi, biti neki vojvodjani ili sta li ce vec da izmisle, i onda krece isto kao sa crnom gorom... od najvecih srba, klace srbe zardjalim kasikama....

Sinisa

pre 2 godine

Ko shvata za ozbiljno coveka koji se maskira u popa...

Zagor

pre 2 godine

A nek ima bar jedan normalan pravoslavni pop!!!

SR71

pre 2 godine

Kao sto je vaskrsnula drzava CG,tako ce i njena crkva-CPC!

miki

pre 2 godine

ovoga nece ni bog da primi na onaj svet jer moze i tamo da zavadi i djavole

Mile

pre 2 godine

Ma ko mu je to pisao. On to za 26 godina ne bi znao srociti?

Nesa

pre 2 godine

Blago Njegosu što je na vreme umro.. da ne gleda ovakvu Crnu Goru.. Inače bi se obesio na sred Lovcena od ovakijeh Crnogoraca.

laki

pre 2 godine

Navikli ste da otimate ono sto nije vase i niste vi napravili. Po istom receptu ste oteli aerodrome Podgorica i Tivat koje je izgradio JAT od sopstvenih sredstava a Crna Gora nije dall ni jedan dinar.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija