• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.09.2021

08:38

TRI SU SCENARIJA! 1.800 uniformisanih pripadnika snaga bezbednosti sutra na Cetinju!

Balkan

TRI SU SCENARIJA! 1.800 uniformisanih pripadnika snaga bezbednosti sutra na Cetinju!

Podeli vest

Operativni štab Uprave policije napravio je plan obezbeđenja s najmanje tri moguća scenarija, kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbednost učesnika verskog skupa i gostiju, ali i demonstranata

Najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika policije i veliki broj pripadnika kriminalističke policije pokušaće da onemogući incidente zbog sutrašnjeg ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, prenose Vijesti.

Operativni štab Uprave policije napravio je plan obezbeđenja s najmanje tri moguća scenarija, kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbednost učesnika verskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, rečeno je nezvanično.

U tom štabu sve vreme biće i direktor policije Zoran Brđanin, a radnje policijskih službenika, kako je planirano, biće snimane posebnim uređajima za audio-vizuelno praćenje, kako bi dodatno bilo kontrolisano njihovo postupanje, ali i zaštita.

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija podiglo je tenzije u Crnoj Gori, pošto su sve opozicione političke partije, predvođene DPS-om Mila Ðukanovića i Patriotskim komitskim savezom, zahtevale da taj čin bude izmešten iz Cetinjskog manastira.

U cilju smirivanja situacije, Mitropolija-crnogorsko primorska odustala je od planiranog svenarodnog sabora na Cetinju i povukla pozivnice upućene političarima da prisustvuju tom događaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NIJE DOBRO, SAMO DA NE PADNE KRV NA USTOLIČENJU JOANIKIJA! EKSTREMI NA OBE STRANE PLANIRAJU HAOS, policija ne može da garantuje mir na Cetinju!
Balkan

NIJE DOBRO, SAMO DA NE PADNE KRV NA USTOLIČENJU JOANIKIJA! EKSTREMI NA OBE STRANE PLANIRAJU HAOS, policija ne može da garantuje mir na Cetinju!

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović kazao je da ne mogu da garantuju apsolutnu sigurnost nijednom građaninu ni novinaru 5. septembra na Cetinju jer bi, u tom slučaju, morali da imaju po jednog policajca po građaninu. Sekulović je dodao kako MUP ima saznanja da postoje ekstremi sa obe strane i da planiraju radikalizaciju

01.09.2021

12:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija