• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

12.09.2021

12:12

IZA PROTESTA U CRNOJ GORI STOJI MILO ĐUKANOVIĆ! Dodik: To je bilo šikaniranje Srba!

printscreen

Balkan

IZA PROTESTA U CRNOJ GORI STOJI MILO ĐUKANOVIĆ! Dodik: To je bilo šikaniranje Srba!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da iza protesta u Crnoj Gori stoji Milo Ðukanović i da je on pokušao da udari na SPC

Kako je Dodik rekao gostujući na TV Prva, Ðukanović se preračunao i prešao granicu jer Crkva je simbol jedinstva. Govoreći o susretu sa mitropolitom Joanikijem on je rekao da je to bio prijatan susret i da je mitropolit pokazao svoju veličinu tokom dešavanja u Crnoj Gori.

- To je bilo jedno ugodno viđenje, sa čovekom koji je za apsolutno jedinstvo SPC. Njegovo iskustvo je bilo veoma važno da sa umirujućim porukama deluje u situaciji kakva je bila - rekao je Dodik.

Komentarišući proteste na Cetinju, Dodik je naveo da su za te nemire krivi Milo Ðukanović i njegovi ljudi.

- To je jedna ideologija koja je bila usmerena da se smanji ne samo značaj, nego i broj Srba u Crnoj Gori. To je bilo šikaniranje Srba, ali svakako litije su doprinele okupljanju ljudi oko crkve. Ðukanović je mislio da može da udari na SPC i tu se preračunao - objasnio je.

On je govorio i o predlogu zakona o negiranju genocida Valentina Incka, ističući da takva praksa ne postoji nigde na svetu da stranci određuju zakone.

Na pitanje da li će biti prva žrtva tog zakona koji je nametnut BiH, on je odgovorio da je to apsolutno neprihvatljivo.

- Kakvi su to pravnici koji prihvataju zakon koji im je neko nametnuo. Nema visokog predstavnika u BiH - rekao je.

Kazao je i da ostaje pri stavu da bi voleo da se sastanak Vučića i Šmita nije dogodio.

- On je lažni visoki predstavnik - rekao je Dodik.

Dodik tvrdi da Republika Srpska ne može da nestane i da to ne treba dovoditi u pitanje.

- Ona ne može da se ukine, ona će samo jednog dana postati nezavisna zemlja. Nije moguć rat, moguć je mali incident u nekom smislu. Oni koji bi ušli u RS moraju računati na to da će RS morati da se brani - rekao je Dodik za TV Prva.

Upravo suprotno, Dodik tvrdi da je RS jedina stvar koja funkcioniše, a da BiH ima mnogo poteškoća.

- Jedino što ne podnose jeste da je Srbija stabilna i da je faktor. Zašto nam se to zamera? Srbija je snažna i jaka, stabilna na ekonomskom putu. RS je takođe stabilna - rekao je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
frano franic

pre 2 godine

Merkel, Fon De Lajen, Macron dollaze da vam pokazu gdje vam je mjesto!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija