• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jelena Marković

14.09.2021

23:00

DRAMATIČNO UPOZORENJE SRPSKOG ČLANA PREDSEDNIŠTVA BiH! Dodik: Hoće  da me hapse!

Printscreen/ATV

Balkan

DRAMATIČNO UPOZORENJE SRPSKOG ČLANA PREDSEDNIŠTVA BiH! Dodik: Hoće da me hapse!

Podeli vest

Milorad Dodik kaže da Bošnjaci pripremaju njegovo hapšenje zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici i da je do sada protiv njega podneto više od sto prijava

Milorad Dodik, lider SNSD i srpski član Predsedništva BiH, upozorava da Bošnjaci spremaju njegovo hapšenje zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici!

Prema njegovim rečima, do sada je podneto više od sto krivičnih prijava i samo je pitanje trenutka kada će političko Sarajevo izdati nalog za njegovo privođenje zbog kršenja takozvanog 'Inckovog zakona'.

Žele da ukinu RS

Sarajevo se rukovodi jedino idejom ukidanja Republike Srpske i osporavanja lidera i političara iz RS koji im nisu po volji
Nenad Stevandić, lider Ujedinjene Srpske

 

Pljušte prijave

Dodik kaže da Banjaluka nema nameru da prihvati skandalozan 'Inckov zakon', zbog čega i neki stranci insistiraju da se on uhapsi.

- Prijavili su me za negiranje 'genocida' u Srebrenici i sad hoće da me hapse. A pritom zaboravljaju da nema parčeta zemlje na svetu u kojoj neki stranac dođe i kaže: Ovo vam je sad zakon. Sve ovo podržavaju neki moćnici, jer oni kao najbolje znaju šta je za nas dobro. Naravno, uz njihovu podršku Bošnjaci stalno pokušavaju moje hapšenje. Ne znam da li iko ima više krivičnih prijava u Sarajevu od mene. Mislim da ih imam više od stotinu! - kaže Dodik, dodajući da će Republika Srpska umeti da se odbrani i u ovom slučaju.

- Ako ljudi iz RS dobiju poziv iz suda, o tome bi onda trebalo da se prvo obavesti policija Srpske. Ako dođe do pokušaja hapšenja, onda će organima iz Sarajeva biti zabranjen ulazak na prostor Srpske! I mi ćemo se adekvatno ponašati prema tome. Možda nećemo uspeti sve da zaštitimo, ali većinu hoćemo. A tamo gde pokušaju nešto da učine, videćemo šta ćemo i kako ćemo, ali se moramo braniti... - poručuje Dodik.

Da situacija nije nimalo naivna, dokazuje i činjenica da je i protiv Radovana Kovačevića, portparola SNSD i Dodikovog savetnika, takođe podneta prijava Tužilaštvu BiH zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Tu krivičnu prijavu podneo je glavni inspektor Federalne uprave policije Ibro Bešlija.

Moj ugao

MILORAD KOJIĆ DIREKTOR RCIRZ

Dodik je najveća smetnja Bošnjacima i njihovoj težnji stvaranja unitarne BiH. Kroz nametnute neustavne izmene Krivičnog zakona oni žele da Dodika uklone sa političke scene.

 

Komentarišući ove navode, lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kaže da je politička platforma Sarajeva usmerena ka potpunom ukidanju Republike Srpske.

- Trideset godina stereotipne politike iz Sarajeva, koja isključuje saradnju i afirmiše sukobe, ne može da iznedri nikakvu drugu ideju osim da srpske lidere treba smenjivati ili hapsiti. Sarajevo se rukovodi jedino idejom ukidanja Republike Srpske i osporavanja lidera i političara iz RS koji im nisu po volji. Iako nižu poraze, sve jedan za drugim, to ih ništa nije naučilo, samo ih je razgoropadilo. Time svima u regionu i svetu šalju poruku da je BiH neodrživa - naglašava Stevandić.

Izazivaju sukobe

Politički analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara ocenjuje da bi eventualno Dodikovo hapšenje izazvalo sukobe širih razmera.

- U Sarajevu odavno vlada strašno ludilo. Ipak, ne verujem da u Tužilaštvu BiH postoji bilo ko toliko i lud i hrabar da napiše nalog za Dodikovo hapšenje! Svaki pokušaj takvog avanturizma imao bi tragične posledice. Dodik nije naivan i uvek je pod budnim okom veoma odanih srpskih policajaca. Ne verujem ni da bi stranci, koliko god da ne vole Dodika, dali Izetbegoviću koji kontroliše pravosuđe u BiH saglasnost za takvu opasnu igru - ističe Kozomara.

Nikšić: Kovačević optužen

Marko Kovačević, gradonačelnik Nikšića, saslušan je u Višem tužilaštvu u Podgorici zbog negiranja 'genocida'  u Srebrenici. Kovačević je potvrdio da je dao izjavu u Tužilaštvu po prijavi DPS Mila Đukanovića. 

- Srbi su napadnuti i sada moraju i treba da se brane. Mislim da nije bio genocid u Srebrenici i stojim iza toga - kazao je Kovačević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

E, da hoce stvarno ovu gnjidu da uhapse. Zna on da nece zato se i tako prsi. Buzdovan par ekselans kojem retko po gluposti mogu naci slicnog. Pozdrav svim ljudima u BH. Milan

Izbori 2024

Vesti

TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)
Live TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)

Lažna država 'Kosovo' na čelu sa samozvanim "premijerom'"Aljbinom Kurtijem baš na godišnjicu početka agresije na Srbiju 1999. godine dobila je status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO pakta! Ovim povodom za Informer TV, u emisiji "Info jutro" govorili su narodni poslanik Milovan Drecun i Miloš Garić sa portala Kosovo onlajn.

27.03.2024

10:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija