• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

18.09.2021

11:07

BAJDENOV ĆOVEK ZA 'VRUĆU TEMU' U BOSNI!

Balkan

BAJDENOV ĆOVEK ZA 'VRUĆU TEMU' U BOSNI!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države odredile su bivšeg izaslanika za Zapadni Balkan, Metjua Palmera, za nadgledanje programa izborne reforme u Bosni i Hercegovini, potvrdio je Gabrijel Eskobar, koji je nedavno imenovan za zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za južnu i srednju Evropu

Eskobar je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da je taj potez Vašingtona znak predanosti regionu zapadnog Balkana i istakao da će Palmer biti glavni čovek SAD-a na, kako je rekao, "vrućoj temi".

Eskobar smatra da je izborna reforma u BiH jedan od prvih koraka koje je potrebno preduzeti kako bi zapadni Balkan bio "funkcionalniji".

"Vrlo sam srećan što se Palmer zadržava oko tog dela posla, jer ima samo ogromno znanje, ogromne kontakte i sjajnu viziju kako bi izbori u Bosni trebalo da funkcionišu", dodao je Eskobar.

Naveo je da izbori moraju biti "transparentniji, da više odgovaraju stvarnoj volji ljudi".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija