• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

18.09.2021

11:32

MITROPOLIT JOANIKIJE očekuje da ce Krivokapić potpisati temeljni ugovor

Balkan

MITROPOLIT JOANIKIJE očekuje da ce Krivokapić potpisati temeljni ugovor

Podeli vest

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je da nema razloga da ne veruje u to da će premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić potpisati usaglašenu verziju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom

Mitropolit Joanikije je u intervjuu za Politiku rekao da Crna Gora ide napred, ka pobedi dobra nad zlom i ka vaskrsenju ljubavi.

"To je u skladu sa Njegoševim amanetom Crnoj Gori", istakao je Joanikije.

Na pitanje da li će se zalagati za to da veronauka bude uvedena u crnogorski školski sistem, odgovorio je da pravo na veronauku spada u osnovna ljudska prava i da je Crna Gora među svega nekoliko evropskih zemalja koje nemaju nikakav oblik veronauke u školama, iako je reč o zemlji sa bogatim verskim nasleđem.

"Iz ovih premisa je jasan zaključak da je naša obaveza da se zalažemo u pravcu uvođenja veronauke. Bilo bi dobro da prethodno imamo saglasan stav svih verskih zajednica u Crnoj Gori po tom pitanju", rekao je mitropolit Joanikije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 2 godine

E moj vladiko, nikad Krivokapić neće potpisati taj Ugovor u sadašnjoj verziji. Nikad. Pa valjda vi crkveni velikodostojnici, koji ste i doveli Krivokapića i time prevarili srpski narod u CG, znate ko je Krivokapić. Pa ne bi ga valjda doveli da ga dobro ne znate. E pošto ga dobro znate, onda je pošteno reći da Krivokapić nikad neće potpisati Temeljni ugovor sa SPC u sadašnjoj verziji.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija