• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

29.09.2021

07:00

POČELO JE! DRŽAVNA POLICIJA BIH MORA DA NAPUSTI SRPSKU! SA ŠMITOM I PALMEROM NEMA RAZGOVORA! Dodik najavio tektonske promene u Bosni!

Balkan

POČELO JE! DRŽAVNA POLICIJA BIH MORA DA NAPUSTI SRPSKU! SA ŠMITOM I PALMEROM NEMA RAZGOVORA! Dodik najavio tektonske promene u Bosni!

Podeli vest

SNSD će zatražiti održavanje posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske, gde ćemo poseban akcenat imati na odluke Ustavnog suda BiH, rekao je srpski član Predsedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik

- Ustavni sud BiH se ponašta neustavno. Naš predlog će biti da se odbace svi zakoni izvan Dejtonskog sporazuma, a da se nekim poput SIPA da razuman rok da u nekoliko dana napuste prostor Republike Srpske - istakao je Dodik nakon sednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Istakao je da odnos prema funkciji visokog predstavnika u BiH ostaje ista.

- On ne postoji. Svaka njegova odluka za nas je ništavna, i niko sa njim neće razgovorati. Može da radi šta hoće, ali njegove odluke nemaju nikakvu snagu. Ostalo je još malo borbe daga diskvalifikujemo u celosti i to ćemo i uraditi -istakao je Dodik.

Što se tiče rada u zajedničkim institucijama, Dodik je ponovio da će SNSD nastaviti da se ponaša u skladu sa odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

KOMŠIJE, ŠTA ĆE VAM TOLIKO ORUŽJE?! KUPUJU 24 BORBENA AVIONA RAFAL" I TRI NOVE FREGATE! Znate li vi to nešto što...

Istakao je da se neće odlučivati u Predsedništvu BiH, PS BiH i Savetu ministara, osim u vezi se privremenim finansiranjem zajedničkih institucija.

Prema njegovim rečima, aktivnosti u vezi sa sednicom Parlamenta Srpske korodinisaće sa koalicionim partnerima i drugim poliitičkim partijama.

SNSD je odlučio i da ne nastavi rad u zajedničkoj komisiji za Izborni zakon BiH, jer nisu stvoreni uslovi da tamo radi i odbacuje se svako posredovanje.

(VIDEO/FOTO) ZNAJU ŠTA VREDI! SRPSKI "LAZAR 3" PRVI PUT U STRANOJ ARMIJI! Prikazan na vojnoj paradi, društvo mu pravili ruski Kamaz, turski barjaktar...

- Kako prihvatiti poredovanje Palmera (američkog izaslanika za Balkan) koji dolazi iz zemlje gdje su sumnjiva dva izborna kruga i sada nama treba da određuje šta treba da se radi - pitao je Dodik i dodao da nema rešavanja pitanja u vezi sa Izbornim zakonom dok se ne sredi sveukupna situacija u BiH.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SR71

pre 2 godine

Drzavna policija drzave BiH da napusti entitet?Pa,to vam je isto kao kada bi se trazilo da policija Srbije napusti Sandzak ili Presevsku dolinu!Mora da se salite!

Baća

pre 2 godine

Mogu da se kladim, ako Srpska donese takvu odluku, da će to Džaferović i Komšić odbiti, a onda pozvati Šmita i Ustavni sud BiH da to odrade u korist Bošnjaka, kao i do sada. Međutim, bitno je da Srpska zakonodavnim putem oduzme pravo SIPA da deluje na teritoriji RS. Uostalom, te državne policije nigde nema u Dejtonskom sporazumu, kao i sijaset drugih nametnutih stvari, ali zato Vojske RS ima. Treba jednom prekinuti sa ovom unitarističkom ujdurmom koju diktiraju Izetbegović i Zapad. Pa, primer Avganistana najbolje pokazuje da je sve moguće ako je narod odlučan da se oslobodi okupacije. A nametanje odluka i gaženje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH od strane SDA je upravo to - pokušaj okupacije Srpske uz pomoč zapadnih sila.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija