• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

30.09.2021

18:47

Ursula fon der Lajen stigla u predstavništvo BiH! Dočekali je Dodik, Komšić i Džaferović, a ovo su teme sastanka /FOTO/

AP/Tanjug

Balkan

Ursula fon der Lajen stigla u predstavništvo BiH! Dočekali je Dodik, Komšić i Džaferović, a ovo su teme sastanka /FOTO/

Podeli vest

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen stigla je u zgradu Predsedništva Bosne i Hercegovine na sastanak sa članovima Predsedništva BiH

Predsednicu su dočekali svi članovi Predsedništva uključujući predsedavajućeg Predsedništva Željka Komšića, te članove Predsedništva Šefika Džaferovića i Milorada Dodika.

Tokom sastanka s članovima Predsedništva BiH očekuje se kako će predsednica Evropske komisije razgovarati o aktuelnim političkim problemima u BiH, ali o putu ka EU, prenosi Srpskainfo.

Foto: AP/Tanjug

Dolazak predsednice Evropske komisije na sastanak u Predsedništvo nastavak je aktivnosti koje sprovodi Fon der Lajen prethodnih nekoliko dana, a koje se tiču posete zemljama Zapadnog Balkana i razgovora sa zvaničnicima Albanije, Severne Makedonije, Kosova, Crne Gore, ali i BiH.


Fon der Lajen doputovala je danas u popodnevnim satima u Bosnu i Hercegovinu gde je prisustvovala otvoranju graničnog prelaza Svilaj i novog mosta na granici s Hrvatskom.

Foto: AP/Tanjug

Ursula fon der Lajen

 


Graditi mostove između ljudi i kultura je najbitnije. BiH i Zapadni Balkan pripadaju EU. Naši prioriteti su jasni. Moramo se boriti protiv pandemije, ubrzati vakcinaciju, oporaviti ekonomiju. Bili smo uspešni protiv pandemije, donirali smo više od milion doza, vakcinacija spašava život, a vakcine su bitne – rekla je ona.

Foto: AP/Tanjug

Ursula fon der Lajen

 


Ona je ranije istakla kako posetama državama Zapadnog Balkana želi poslati snažan signal privrženosti Evropske unije procesu pridruživanja država Zapadnog Balkana ovom bloku.

- To dugujemo svim mladim ljudima koji veruju u budućnost Evrope – izjavila je tada Fon der Lajen, prenosi Kliks.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija