• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.10.2021

07:24

Mandić za rekonstrukciju Vlade: Imamo ubedljivu parlamentarnu većinu koja je za to

Balkan

Mandić za rekonstrukciju Vlade: Imamo ubedljivu parlamentarnu većinu koja je za to

Podeli vest

Nije bilo lako doći do dogovora sa Demokratskom Crnom Gorom, ali smo pristali da se da šansa rekonstrukciji Vlade, izjavio je predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić

On je u emisiji "Argumenti" na Televiziji Crne Gore kazao da će 10. oktobra biti novi sastanak, na kojem će parlamentarna većina pokušati da približi stavove.

Tada će, kako je istakao, znati je li rekostrukcija i dalje opcija ili će da se birati druga vlada.

- Mi sada imamo ubedljivu parlamentarnu većinu koja je za to da se napavi rekonstrukcija Vlade koja bi podrazumevala poštovanje demokratskih standarda - naveo je Mandić i dodao da GP URA više ne stoji iza stava da se podrži sve što se dogovore DF i Demokrate.

Podsetio je da je prva namera DF-a bila da se bira nova vlada, ali da je koalicija oko Demokratske Crne Gore bila protiv toga, te da su insistirali na rekonstrukciji postojeće.

Mandić je istakao da je aktuelna Vlada ostala bez podrške parlamentarne većine već u maju, kao i da politička kriza u Crnoj Gori traje "već dugo".

- Kroz 200 dana DF i čitava koalicija ''Za budućnost Crne Gore" - nije ocenila dobrom ocenom učinak Vlade, posebno nakon smene minsitra Vladimira Leposavića i nepotpisisvanja Temeljnog ugovora", kazao je, između ostalog, Mandić.

Vlada eksperata, dodaje on, nije isporučila ništa od proizvoda koji se očekivao.

- Nismo mogli reagovati jer je saopštavano da ako želimo da srušimo Vladu, da je srušimo sa DPS-om. Front je simbol borbe protiv DPS, bilo bi teško da Vladu, kojoj smo dali podršku u jednom trenutku, rušimo sa DPS-om. Parlametarna većina je u teškoj poziciji, pa smo izvršili jednu vrstu političkog pritiska - kazao je Mandić.

Želja je, kako je istakao Mandić, da se dogovore oko jače vlade i bolje sloge unutar parlamentarne većine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija