• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.10.2021

18:28

/Video/ Poništićemo sve zakone visokog predstavnika! Oglasio se Dodik posle sastanka sa evropskim ambasadorima!

Tanjug/Rade Prelić

Balkan

/Video/ Poništićemo sve zakone visokog predstavnika! Oglasio se Dodik posle sastanka sa evropskim ambasadorima!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je, posle sastanka sa ambasadorima evropskih zemalja u Istočnom Sarajevu, da će Republika Srpska poništiti sve zakone koje je do sada doneo visoki predstavnik

Milorad Dodik je precizirao da se sastanku odazvalo 15 evropskih ambasadora kojima su zvaničnici Republike Srpske preneli svoje stavove.

- Oni koji nisu došli rekli su da lokacija nije adekvatna, verovatno misle da smo trebali da dođemo na Baščaršiju - rekao je Dodik.

Dodik je kazao da su se složili da niko nije protiv teritorijalnog integriteta BiH.

- Donećemo zakone u Srpskoj da su ništavni svi zakoni koje je doneo visoki predstavnik, a to je oko 140 zakona - naveo je Dodik na konferenciji za novinare posle sastanka.

Istakao je da to ne predstavlja secesiju, niti otcepljenje, već upozorenje.

- Evropska komisija neće doneti odluku o sankcijama prema Srpskoj ili nekom pojedincu. Želimo razgovore, ali nismo za to da nam neko preti. Imamo pravo na svoju ustavnu poziciju, i ne može nas niko naterati da prihvatimo nelegalnog visokog predstavnika, ma iz koje zemlje da dolazi - rekao je Dodik.

Kako je naglasio, rata neće biti.

- Nema potrebe da ratujemo, i nijedan cilj nije vredan toga - kazao je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija