• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.10.2021

16:56

Dodik ih RAZOTKRIO! Jasno je čiju trku trče Ivanić i Šarović!

Zoran Sinko

Balkan

Dodik ih RAZOTKRIO! Jasno je čiju trku trče Ivanić i Šarović!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da reakcije opozicionara u RS na najavljeno vraćanje nadležnosti pokazuje da ni SDS ni PDP ne žele da se u BiH poštuje izvorni Dejton

- Iz ličnog komformizma, ali i kao deo pogona za zastrašivanje Srba i Republike Srpske i Mladen Ivanić i Mirko Šarović se ponašaju kao politički analitičari koji građanima Republike Srpske prenose bošnjačke i stavove međunarodne zajednice, ali nikako da čujemo stavove SDS-a i PDP-a o tome hoćemo li dozvoliti da nam otmu sve nadležnosti, da nam otmu i šume i poljoprivredno zemljište i vode, i himnu i zastavu i vazduhizjavio je Dodik i istakao:

- Ako nećemo to dozvoliti, onda neka iznesu stav svojih partija kako ćemo se boriti za svoja Ustavom garantovana prava.

Dodik je to izjavio Srni kada je upitan da komentariše stavove koje iznose Ivanić i Šarović u vezi sa vraćanjem nadležnosti Srpskoj.

On, koji je i lider SNSD-a ocenio je da se, nažalost, rečnik i argumentacija i kod Ivanića i kod Šarovića ne razlikuju od argumentacije SDA, pa je jasno - čiju trku trče dva veterana politike u Republici Srpskoj - ističe Dodik.

Foto: Tanjug



- Republika Srpska ne traži ništa što joj ne pripada po Ustavu, ne spori ništa što pripada BiH po Ustavu, i za svoja prava boriće se isključivo političkim i pravnim sredstvima. Sve one koji nam ovih dana poručuju da nemamo pravo da na takav način izađemo iz neustavnih aranžmana jer to nije po pravu, pitamo jesu li nam ''po pravu'' otimali nadležnosti i ako jesu neka nam kažu po kom pravnom dokumentu su se rukovodili - rekao je.

Kada je reč o onima iz opoziciji koji govore o sankcijama političarima, ali i drugim licima u Republici Srpskoj i o njima govore kao da učestvuju u kreiranju spiskova, Dodik je poručio da ne potcenjuju narod u Republici Srpskoj, a ni staru Biblijsku izreku - "nema ništa tajno što neće biti javno".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Alen

pre 2 godine

Ne daj se Mile, ti si glavni Baja na Balkanu ..

Rokii

pre 2 godine

Ja neznam vama iz informera se čini da ja Dodik normalan

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija