• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.10.2021

13:21

Možda sam ja sisao veslo, ali nisam progutao čun! TRAŽIĆU PROCESUIRANJE KATNIĆA, situacija u Crnoj Gori alarmantna

Balkan

Možda sam ja sisao veslo, ali nisam progutao čun! TRAŽIĆU PROCESUIRANJE KATNIĆA, situacija u Crnoj Gori alarmantna

Podeli vest

Jedan od lidera DF, poslanik i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, Milan Knežević, izjavio je danas da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori alarmantna, i da sve ono što se čulo na parlamentarnom odboru signal da nadležne institucije u što skorije vreme pokažu spremnost da se obračunaju sa kriminalcima unutar državnih institutcija, a ne van njih

Knežević je to rekao na vanrednoj konferenciji za novinare, posle jučerašnje sednice Odbora za bezbednost na kojoj je održano kontrolno saslušanje predstavnika vlade, pravosuđa i bezbednosnih struktura.

Knežević je rekao da je ANB na čelu sa Peruničićem, koji je nedavno priveden pa pušten, bila sredstvo obračuna sa neistomišljenicima, među kojima su bili i mitropoliti, preminuli Amfilohije i sadašnji Joanikije.

Knežević je osudio pojedine medije koji danas pišu o jučerašnjoj sednici, jer su, ističe, time prekršili zakon budući da je reč o sednici koja je proglašena tajnom, ali je dodao da je upravo to pisanje medija povod za njegovo obraćanje.

Iznoseći samo ono što, kako je rekao, po zakonu može, Knežević je rekao da glavni državni tužilac Milivoje Katnić ne želi i neće hteti da reši slučaj njegovog prisluškivanja, koji podvodi pod zloupotrebu službenog položaja protiv Peruničića.

- Možda sam ja sisao veslo, ali nisam progutao čun i tražiću da se sve u vezi sa tim rasvetli i niko me neće ućutkati u nameri da se sazna kakava je ovo bila afera koja se tiče kriminalizovanih institucija države - rekao je Knežević novinarima u sedištu njegove Demokratske narodne partije.

On je rekao da sumnja da Milivoje Katnić na način na koji je formirao optužni predlog protiv Peruničića pokušava da sakrije "ili Mila Ðukanovića ili Duška Markovića.

Knežević je rekao da glavni specijalni tužilac Katnić posle jučerašnje sednice Odbora za bezbednost, treba odmah da bude suspendovan i procesuiran.

- Ako je Dejan Peruničić prema stavovima Katnića, jedini osumnjičeni jasno je da će se sve završiti sa uslovnom kaznom ili tri meseca nanogice - rekao je.

Uveren je da je šteta učinjena po bezbednost velika i da će se posledice, ističe, tek videti u narednim danima.

- Tužilaštvo mora doći do istine ko su nalogodavci prisluškivanja. Ovo što se dešava u Crnoj Gori proteklih nedelja ima elemente organizovane kriminalne grupe čiji je jedan od članova Dejan Peruničić - rekao je.

Knežević je rekao da je ono što se desilo u Crnoj Gori a dešava se godinama, ima sve elemente špijunaže.

- Ono što smo juče videli na odboru daje mi za pravo da kažem da je davno trebalo razmontirati ANB i da je davno trebalo ući u zakon o tužilaštvu i rasformirati ovakvo tužilaštvo.”

Na pitanje da li se oseća bezbednosno ugroženim, Knežević je rekao da o tome nema dilemu, ali da ne traži obezbeđenje, jer je, kaže, potpuno spokojan i samo će tražiti dozvolu da nosi oružje, iako, kako je rekao, na dnevnom niovu dobija informacije da mu je bezbednost ugrožena.

Poručio je i da se u isterivanju istine na čistac ni za "jotu" neće sklanjati nijednom Crnogorcu, Bošnjaku ili Albancu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Knežević zvoni za uzbunu, bezbednosna situacija u Crnoj Gori je ozbiljna!
Balkan

Knežević zvoni za uzbunu, bezbednosna situacija u Crnoj Gori je ozbiljna!

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević je u svojstvu predsednika Odbora za bezbednost i odbranu zakazao je kontrolno saslušanje potpredsednika vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti VDT-a Dražena Burića i direktora ANB Dejana Vukšića, zbog, kako navodi, osnovane sumnje da je deo bezbednosnog sektora učestvovao u formiranju kriminalnih klanova

20.10.2021

13:48

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija