• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MARKOVIĆ

28.10.2021

10:10

BAKIR IZETBEGOVIĆ OPET ZVECKA ORUŽJEM: Mi moramo biti spremni na novi rat!

AP/Photo

Balkan

BAKIR IZETBEGOVIĆ OPET ZVECKA ORUŽJEM: Mi moramo biti spremni na novi rat!

Podeli vest

Lider SDA Bakir Izetbegović ponovo je otvoreno zapretio ratom Srbima u Republici Srpskoj, rekavši da, ako Bošnjaci žele da žive mirno, moraju biti spremni i da umru

 

- Ako ljudi hoće da žive, moraju biti spremni da umiru, ako hoće mir, moraju biti spremni na rat. To bi neizbežno prvo krenulo na Brčko, na entitetskim linijama, pa tamo gde su povratnici, jer bi doživeli verovatno neprijatnosti, pa bismo mi morali da ih štitimo, i njih, i državu, i Brčko - doslovce je rekao Izetbegović u emisiji "Rezime" na Federalnoj televiziji BiH, dodajući da je sukob neizbežan i da će se to dogoditi pre ili kasnije.

Opasno i bolesno

Ove bolesne izjave pokazuju da u Izetbegovićevoj glavi stanuje rat

Željka Cvijanović, predsednica RS

- Nama sledi obračun kad-tad, politički ili druge vrste, s onima koji misle da imaju pravo da dominiraju, poubijaju ljude, etnički očiste pola teritorije, prave aparthejd posle toga i jednog dana to politički otcepe - istakao je Izetbegović, direktno aludirajući na Republiku Srpsku.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, komentarišući ove pretnje, na drugoj strani kaže da su ideje Bakira Izetbegovića "ideološki bolesne".

- To su bolesne ideološke izjave koje pokazuju da u Izetbegovićevoj glavi, ali i drugim takvim glavama, stanuje rat i da bi bili u stanju ratovati da bi konačno došli do koncepta unitarizacije i dominacije. U tome ih je sprečio upravo Dejtonski sporazum. To što Izetbegović plaši međunarodnu javnost nekom "velikom Srbijom" jeftini je trik da se ne bi pričalo o pravljenju muslimanske države umotane u koncept neke tobože funkcionalne BiH, u kojoj bi multietničnost bila svedena na dekor za prikazivanje spoljnom svetu - upozorava Cvijanovićeva.

 

Moj ugao

DRAGAN LUKAČ, MINISTAR POLICIJE RS

Sadašnji političari ne smeju odvesti narod u novi rat i ne smeju tamo poslati mlade ljude, kao što su nekada moju generaciju poslali ne razmišljajući o posledicama. A posledica toga je to što smo imali na hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih i danas još živimo loše.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baća

pre 2 godine

Srbi u Srpskoj i Srbija treba sasvim ozbiljno da shvate ovu ratnohuškačku retoriku jednog retrogradnog političara koji se nimalo ne razlikuje od svog oca. Umesto dijaloga i dogovora tri konstitutivna naroda u BiH kako da ta dejtonska država profunkcioniše bez nametanja sa strane i preglasavanja, on bi da ratom reši to pitanj i napravi državu po volji muslimana. Pa, neće moći. Niti su ovo devedesete, niti će NATO da mu pravi državu, a ako pokuša nešto, sve će mu se obiti o glavu. Srbi nisu naivni i neče čekati skrštenih ruku da im se oduzme sloboda i Srpska. Ako su talibani u Avganistanu mogli da se izbore za slobodu i oteraju Amerikance, mogu to i Srbi kad tad.

Jadranin

pre 2 godine

Они да умиру и гину а ти да се обогатио. Ајде мајсторе ако имаш мушкости пушку па за мном, а не Ајде ви марво напред а ја ћу сакупљати чауре и бројати мртве протуво

007Bond

pre 2 godine

Онај ПДП и СДС јуче нису подржали Додиков вето, изашли су из сале и због тога се важе наметнуте одлуке које је председништво донело прегласавањем српског члана. ...Какву улогу у свему томе има и она телевизија БН из Бијељине, јер стално спинују, пљују и клевећу Додика? ...А Изетбеговић нема капацитет ни за шта.

nemanjicbg

pre 2 godine

Bakire, pa ces dobiti po nosu, kao sto i tvoj babo dobio. Muslimani su ginuli u besmislenom ratu, a tvoj babo se bogatio. E, sada bi ti, da muslimani ginu, a ti da se bogatis. nemoj da se zanosis, bolje ti je, jer cete se pretvoriti u geto.

zora

pre 2 godine

A u prve redove ces ti i tvoja deca. Aj tatin sine ne bulazni. Prosla su ta vremena gde sta mogli da se prsite u dogovoru i podrzavanju drugih.

Milan

pre 2 godine

"Bošnjaci žele da žive mirno, moraju biti spremni i da umru." Значи, да би живео, мораш прво да умреш. Који дебилизам. Себе сигурно не сврстава у ове који треба да умру.

Aco

pre 2 godine

Nama sledi obračun kad-tad, politički ili druge vrste, s onima koji misle da imaju pravo da dominiraju, poubijaju ljude, etnički očiste pola teritorije, prave aparthejd posle toga i jednog dana to politički otcepe???? Pa upravo ste vi to uradili u federaciji.U Republici Srpskoj zive i rade muslimani kao i pre rata sto ne mozes reci za srbe i federacije koje ste protjerali.

Balkan

pre 2 godine

Gospodine Izetbegovicu ne zamajavajte Bosnjacki narod i ne prizivajte rat, zavet koji ste dali ocu svome ne mozete ispuniti i da hocete a izgleda da hocete po cenu novih stradanja vasih Bosnjaka kao i Hrvata i Srba, zitelja BiH. Bolje sedite i izdivanite se lepo dogovorite sta vam je svima ciniti da vas zajednicka drzava to i postane. Ziveli

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija